Αν νόμιζες ότι το τζατζίκι δεν σηκώνει παραλλαγές, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Το τζατζίκι αβοκάντο είναι η πιο φρέσκια, δροσερή και… ανατρεπτική εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού συνοδευτικού — και ήρθε για να μείνει!

Με βασικό συστατικό το βουτυράτο αβοκάντο, φρέσκο αγγουράκι, σκόρδο και μυρωδικά, αυτή η vegan πρόταση καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα κρεμώδης, ανάλαφρη και απίστευτα νόστιμη.

Ο chef Γιώργος Τσούλης βάζει την υπογραφή του και μένει να το δοκιμάσεις για να καταλάβεις γιατί όλοι μιλούν για τη νέα τάση στο πατροπαράδοτο ντιπ!

  • 440 γρ. ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
  • 150 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • Χυμός από 2 lime
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στο πολυκοπτικό το αβοκάντο με το λάδι και τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το lime, το σκόρδο, το αγγούρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.