Αυτοδιοικητικές εκλογές: Β΄γύρος αύριο (15/10) σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους
Τηλεόραση

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Β΄γύρος αύριο (15/10) σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Β΄γύρος αύριο (15/10) σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους

Πού θα στηθούν κάλπες;

Ξανά ανοίγουν οι κάλπες αύριο Κυριακή 15/10 για τον β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις περιφέρειες και τους δήμους όπου κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία με ποσοστό μεγαλύτερο του 43% την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η εκλογική μάχη θα δοθεί σε 6 από τις 13 περιφέρειες και σε 84 από τους 332 δήμους.

. Το MEGA θα καλύπτει από το πρωί λεπτό προς λεπτό τον δεύτερο γύρο των εκλογών με όλο το δημοσιογραφική και τεχνικό του επιτελείο.
Σε λιγότερο από 12 ώρες οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανοίγουν ξανά και θα κληθούν να ψηφίσουν σχεδόν οι μισοί από τους πολίτες της χώρας.

Περιφέρειες στην κάλπη

Πρόκειται για τις περιφέρειες: Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

Β’ εκλογές… χωρίς σταυρό

Σε αυτές τις εκλογές δεν γίνεται χρήση του σταυρού, οι πολίτες επιλέγουν μόνο συνδυασμό, δηλαδή μόνο το ψηφοδέλτιο. Ο συνδυασμός που θα αναδειχθεί νικητής των επαναληπτικών εκλογών θα έχει τους περισσότερους ψήφους.

Τα εκλογικά τμήματα έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν προκύψει. Οι πολίτες μπορούν να μάθουν το χώρο που θα ψηφίσουν στο «Μάθε πού ψηφίζεις» στην σελίδα του υπουργείου ή στο τηλεφωνικό κέντρο 2131361500.

Για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να έχει μαζί του:

-Ταυτότητα ( φυσική ή ψηφιακή )
-Διαβατήριο
-Άδεια οδήγησης
-Βιβλιάριο υγείας

Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι θα υπάρχουν για τα άτομα με κινητικά προβλήματα σε όλα τα εκλογικά τμήματα και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

12.966 εκλογικά τμήματα με την τεχνολογία της ασφαλούς μετάδοσης έχουν ενεργοποιηθεί με τους κωδικούς της δεύτερης Κυριακής και θα δώσουν το πρώτο αποτέλεσμα 1 ώρα περίπου μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 20.00 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης

Ναύπλιο: Προηγείται ο δήμαρχος που άφηνε… περιττώματα ζώων στον αντίπαλό του