Αυτοδιοικητικές εκλογές β’ γύρου: Ψήφισαν Κ. Καραμανλής και Δ. Κουτσούμπας
Τηλεόραση

Αυτοδιοικητικές εκλογές β’ γύρου: Ψήφισαν Κ. Καραμανλής και Δ. Κουτσούμπας

Αυτοδιοικητικές εκλογές β’ γύρου: Ψήφισαν Κ. Καραμανλής και Δ. Κουτσούμπας

Στις 20:00 τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών

Οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του β’ γύρου έχουν ήδη ανοίξει, με τους πολίτες να πηγαίνουν στα εκλογικά κέντρα που υπάγονται.

Έξι περιφέρειες και 84 δήμοι δίνουν ξανά τον δικό τους αγώνα προκειμένου οι πολίτες να επιλέξουν το πρόσωπο που θέλει να τους εκπροσωπεί για τα επόμενα χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ψήφισε στο 1ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης δίχως να κάνει κάποιες δηλώσεις.

Στη Νέα Ιωνία Αττικής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προχωρώντας σε δηλώσεις μετά την ψήφο του.

Πώς ψηφίζουμε;

Σε αυτές τις εκλογές δεν γίνεται χρήση του σταυρού, οι πολίτες επιλέγουν μόνο συνδυασμό, δηλαδή μόνο το ψηφοδέλτιο. Ο συνδυασμός που θα αναδειχθεί νικητής των επαναληπτικών εκλογών θα έχει τους περισσότερους ψήφους.

Τα εκλογικά τμήματα έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν προκύψει. Οι πολίτες μπορούν να μάθουν το χώρο που θα ψηφίσουν στο «Μάθε πού ψηφίζεις» στην σελίδα του υπουργείου ή στο τηλεφωνικό κέντρο 2131361500.

Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι θα υπάρχουν για τα άτομα με κινητικά προβλήματα σε όλα τα εκλογικά τμήματα και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

Διαβάστε επίσης

Αυτοδιοικητικές εκλογές β΄γύρος: Άνοιξαν οι κάλπες σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους