Άγιος Βαλεντίνος: Τα ζευγάρια του κινηματογράφου και της πολιτικής που έγραψαν ιστορία
Τηλεόραση

Άγιος Βαλεντίνος: Τα ζευγάρια του κινηματογράφου και της πολιτικής που έγραψαν ιστορία

Άγιος Βαλεντίνος: Τα ζευγάρια του κινηματογράφου και της πολιτικής που έγραψαν ιστορία

Από τον Ίωνα Δραγούμη και την Μαρίκα Κοτοπούλη, στην Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν

Η ημέρα των ερωτευμένων έχει καθιερωθεί η 14η Φεβρουαρίου και όλοι φροντίζουν να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο με λουλούδια, γλυκά και ένα ρομαντικό δείπνο.

Η Λένα Διβάνη μιλά στο Στούντιο 4 για τους έρωτες που έγραψαν ιστορία με αφορμή το βιβλίο της «Έρωτες που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας».

«Δραγούμης και Μαρίκα Κοτοπούλη έζησαν έναν έρωτα που θα ήθελα να ζήσω. Ήταν φωτιά στη φωτιά. Ήταν άνθρωποι με ποιητικές ψυχές που ήταν έτοιμοι να γίνουν παρανάλωμα. Είναι σαν το Ηλία ρίχτο που έλεγε και η ταινία. Η Πηνελόπη Δέλτα πλήρωσε για τον συντηρητισμό της, ο έρωτας δεν θέλει συντηρητισμό. Ξετρελάθηκε με τον Δραγούμη, έκανε απόπειρες αυτοκτονίες. Έλεγα στον άντρα της, τον καημένο αυτόν τον άνθρωπο ότι είναι ερωτευμένη με τον Δραγούμη. Αλλά δεν τόλμησε να πάει μαζί του!

Ο Παύλος με την Φρειδερίκη είχαν μια σχέση αγάπης. Ο Παύλος ήταν δειλός, αυτή ήταν τσαούσα, έπαιρνε πρωτοβουλίες και έτσι έγινε το match.

Έρωτας ενώπιον του εκτελεστικού αποσπάσματος (σσ Νίκος Μπελογιάννης – Έλλη Παππά). Είναι αυτό που βλέπεις ότι τελειώνουν οι μέρες σου, ζεις τον κίνδυνο και πρέπει να αντλήσει ζωή από τον θάνατο. Αυτή η ιστορία ρομαντικοποιήθηκε περισσότερο γιατί εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης».

Ο έρωτας, όμως, γεννήθηκε και στον χώρο του κινηματογράφου με ονόματα όπως τον Κώστα Βουτσά, την Ξένια Καλογεροπούλου, την Έλλη Λαμπέτη να έχουν ζήσει θυελλώδεις έρωτες.

Το Στούντιο 4 συγκέντρωσε τα πρόσωπα που έζησαν μαζί, χώρισαν αλλά μέχρι και σήμερα έχουν μείνει ανεξίτηλα στις μνήμες μας.

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Καπουτζίδης: «Και το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψει ένας ομοφυλόφιλος, θα είναι πιο κάτω…»