Αγωνία για τους Έλληνες του Ισραήλ – Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα
Τηλεόραση

Αγωνία για τους Έλληνες του Ισραήλ – Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα

Αγωνία για τους Έλληνες του Ισραήλ – Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα

Πόλεμος με βαθιές ρίζες στο παρελθόν

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό της βίας οι εχθροπραξίες συνεχίζονται στο Ισραήλ με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται διαρκώς.

Τουλάχιστον 100 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από την επίθεση της Χαμάς, μετέδωσε ο ισραηλινός σταθμός N12, ενώ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπερνά τους 200.

Συγκεκριμένα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 232 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από σήμερα το πρωί στον παλαιστινιακό θύλακα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.

Παράλληλα 1.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτής της στρατιωτικής πτέρυγας Κασάμ της οργάνωσης, ο Σαλάχ αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση κρατάει αιχμαλώτους αρκετούς Ισραηλινούς ώστε να υποχρεώσει το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του.

Την ίδια ώρα η αγωνία κορυφώνεται για τους Έλληνες που ζουν στο Ισραήλ.

Η ελληνική κοινότητα στα Ιεροσόλυμα αριθμεί πάνω από 200 άτομα.

Έντονο, ωστόσο, είναι το ελληνικό στοιχείο και σε άλλες πόλεις, όπως το Τελ Αβίβ, βόρεια του οποίου ζει και ο Δημήτρης Μαυρωτάς, Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών του Ισραήλ.

«Στον δρόμο ακούσαμε σειρήνες. Ακούσαμε στο ράδιο ότι αντάρτες από τη Γάζα μπήκαν μέσα στα χωριά που είναι κοντά στα σύνορα».

«Η μόνη οδηγία που έχουμε είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και όντως είναι πολύ ήσυχα εδώ πέρα δεν κυκλοφορεί άνθρωπος, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, είμαστε στο σπίτι έχουμε οδηγία να είμαστε σε επιφυλακή άμα χτυπήσουν οι σειρήνες να πάμε στα καταφύγια» ανέφερε ο Δημήτρης Μαυρωτάς, ομοσπονδιακός προπονητής πόλο Ισραήλ.