Αίας Μανθόπουλος: Η δικαστική περιπέτεια που του στοίχισε, η θεία Ειρήνη Παπά και η ανεπανάληπτη ατάκα «Βρε Αία»
Τηλεόραση

Αίας Μανθόπουλος: Η δικαστική περιπέτεια που του στοίχισε, η θεία Ειρήνη Παπά και η ανεπανάληπτη ατάκα «Βρε Αία»

Αίας Μανθόπουλος: Η δικαστική περιπέτεια που του στοίχισε, η θεία Ειρήνη Παπά και η ανεπανάληπτη ατάκα «Βρε Αία»

Στο Κόκκινο Ποτάμι η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη μετά από εγκεφαλικό.

Μάλιστα η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά των οργάνων του.

Ο Αίας Μανθόπουλος ήταν ανιψιός της σπουδαίας Ειρήνης Παπά, και έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στις επιτυχημένες σειρές «Δυο ξένοι» και «Άφρικα».

Μάλιστα ένα χρόνο όταν πέθανε η Ειρήνη Παπά είχε μιλήσει στο Στούντιο 4 για τη θεία του και ήταν από τις τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Η τελευταία του δουλειά στην τηλεόραση ήταν στη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι» που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης, με τον οποίο είχε συγγένεια.

Ο ίδιος μετά από μια σοβαρή δικαστική περιπέτεια με πρώην σύντροφό του είχε μείνει εκτός χώρου καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη στο Open πριν από ένα χρόνο του στοίχισε επαγγελματικά.

Είχε στραφεί τότε σε μια νέα επένδυση, ένα τουριστικό κατάλυμα στη Ρουμανία από όπου  και είχε μιλήσει στην εκπομπή Open Weekend.

«Το διάστημα που είμαι εκτός δεν οφείλεται σε μένα. Είχα μια μεγάλη δικαστική περιπέτεια από την οποία μετά από χρόνια ψυχικής ταλαιπωρίας αθωώθηκα πλήρως αλλά δυστυχώς επηρέασε τρομερά την επαγγελματική μου καριέρα. Μου στοίχισε επαγγελματικά διότι όταν κυκλοφορούν διάφορα ψεύδη εναντίον σου, γίνονται τηλεδίκες, επηρεάζει την καριέρα σου. Η Δικαιοσύνη με δικαίωσε αλλά πέρασαν χρόνια» είχε πει.

«Ήμασταν πολύ φίλοι με τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Ήμασταν μαζί στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Το Βρε Αία, ο Νίκος μόνος του το έβγαλε, ίσως έφτανα λίγο αργούτσικα και κάναμε πλάκα μεταξύ μας και το κράτησε» είπε για την ατάκα από τους Δυο ξένους που έχει μείνει στην τηλεοπτική ιστορία.

Στο βιογραφικό του έχει σημαντικούς ρόλους σε ελληνικές σειρές όπως «Η βεντέτα» (1986), «Άφρικα» (1992), «Τρίτο στεφάνι» (1995),«Σοφία ορθή» (1996) «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), ενώ έκανε περάσματα από τους «Απαράδεκτους», την «Αίθουσα του θρόνου», τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», τον «Κόκκινο κύκλο», τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Κάποιος να τη φυλάει» (1994).

Ήταν απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο Οικονομικών) και της Σχολής Θεάτρου Τέχνης, Κάρολου Κουν