Αιμίλιος Χειλάκης: «Εδώ και 30 χρόνια κάνω διαφημίσεις λόγω της φωνής μου. Κάνω τρεις διαφορετικές»
Τηλεόραση

Αιμίλιος Χειλάκης: «Εδώ και 30 χρόνια κάνω διαφημίσεις λόγω της φωνής μου. Κάνω τρεις διαφορετικές»

Αιμίλιος Χειλάκης: «Εδώ και 30 χρόνια κάνω διαφημίσεις λόγω της φωνής μου. Κάνω τρεις διαφορετικές»

Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος της Ελένης Μενεγάκη

Ο Αιμίλιος Χειλάκης βρέθηκε στον καναπέ της Ελένης για μίλησε για όλα και για όλους. Αναφερόμενος στην ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, είπε πως η φωνή αλλάζει αλλά είναι ένας μυς και πρέπει να τον προσέχουμε.

«Στα 17 κατάλαβα την φωνή μου. Εκεί το κατάλαβα και μου δόθηκαν ευκαιρίες λόγω της φωνής μου. Εδώ και 30 χρόνια κάνω διαφημίσεις λόγω της φωνής μου. Κάνω τρεις διαφορετικές φωνές ανάλογα με τη διαφήμιση. Στη προσπάθεια μας να είμαστε ρεαλιστικοί μιμούμαστε αυτό που έχουμε δει. Δεν είναι λάθος αλλά θέλει τεχνική. Εγώ προσπαθώ να βάζω μέταλλο και το λέω και στους συναδέλφους του. Όλα έχουν τεχνική».

Ο Αιμίλιος Χειλάκης είπε πως μία ηθοποιός με χαρακτηριστική φωνή είναι η Πέμη Ζούνη.

«Είχε δώσει συναίσθημα στις λέξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης πρωταγωνιστεί στην πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη «Καπετάν Μιχάλης».

«Εγώ έχω διαβάσει τον ‘’Καπετάν Μιχάλη’’ σε audiobook πριν πάω για την ταινία και με πήραν τελικά να παίξω. Μερικές φορές ξεκινάμε να είμαστε έτοιμοι για μία διαδικασία πριν μας έρθει. Διαβάζοντας Καζαντζάκη έμαθα τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Τα γυρίσματα έγιναν στην Κρήτη. Είναι μεγάλο το βάρος να φέρνεις στην εικόνα τον Καζαντζάκη. Πιστεύω πως η ποίηση του Καζαντζάκη αποτυπώνεται στην επικότητα που έχει η ταινία», είπε αρχικά.

«Οι σκηνές μάχης εμένα με εξάντλησαν, διαλύθηκα. Ζήλεψα τους Αμερικανούς που κάνουν action movies. Διαβάζεις τον Καζαντζάκη και καταλαβαίνεις τι είναι η ανάγκη να δηλώσεις την ταυτότητα σου μέσα σε μία κατεχόμενη Κρήτη. Η ανάγκη να ελευθερωθεί ο τόπος του αλλά και τον έρωτα. Οι Ορθόδοξοι είναι πιο ελεύθεροι από τους Καθολικούς. Έχει γίνει πιο συντηρητικός ο δυτικός πολιτισμός ακόμα και στις επιλογές των ψηφοφόρων. Έχει χαθεί ποια είναι η ανταπόκριση της αριστερής ιδεολογίας. Έχουν χαθεί τα εργασιακά δικαιώματα αλλά θα ξανάρθει η ανάγκη να τα ζητήσει ο κόσμος», πρόσθεσε.

Ο αγαπημένος ηθοποιός δήλωσε πως την μυθοπλασία στον Καζαντζάκη την έχουμε ανάγκη ενώ στη συνέχεια μίλησε για το γεγονός πως φέτος υπάρχουν πολλές σειρές μυθοπλασίας, οι οποίες αφορούν παλαιότερες δεκαετίες.

«Βεβαίως, είναι της μόδας κάτι που έχει πετύχει, όπως οι Άγριες Μέλισσες. Μας γοητεύει είτε αυτό που ζήσαμε μικροί είτε αυτό που δεν έχουμε γνωρίσει. Μας αρέσει η διαφορετική εικόνα του 30’ και του 60’».

Ο Αιμίλιος Χειλάκης πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά σε κωμωδία στην παράσταση «Μη σου τύχει» στο θέατρο Αθηνών.

«Κωμωδία, όπως κάνω τώρα στο θέατρο, δεν έχω ξανακάνει. Το τραγικό εάν το δεις αλλιώς είναι κωμικό. Η εικόνα αυτή για εμένα είναι η παιδικότητά μου, γυρίζω εκεί. Αλλά πιστεύω πως μας δίνει την εντύπωση πως είμαστε σημαντικοί όταν ασχολούμαστε με άλλες δεκαετίες. Ο ρόλος μου είναι το ορόσημο του ηλιθίου αλλά έχει μια γλύκα και προσπαθεί και εκείνος να ζήσει έναν έρωτα, όπως όλοι».

Διαβάστε ακόμα

Οι Πανθέοι: Χειλάκης και Καρβούνη διαψεύδουν τις φήμες για «κόψιμο» της σειράς