Αιμίλιος Χειλάκης: «Ζητήθηκε από το νοσοκομείο να κάνω αυτήν την ανάρτηση για αίμα για τον πατέρα μου»
Τηλεόραση

Αιμίλιος Χειλάκης: «Ζητήθηκε από το νοσοκομείο να κάνω αυτήν την ανάρτηση για αίμα για τον πατέρα μου»

Αιμίλιος Χειλάκης: «Ζητήθηκε από το νοσοκομείο να κάνω αυτήν την ανάρτηση για αίμα για τον πατέρα μου»

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του πατέρα του

Για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του και την έκκληση για αίμα που είχε κάνει στα social media, μίλησε μεταξύ άλλων ο Αιμίλιος Χειλάκης στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

«Ευτυχώς είναι μία χαρά ο πατέρας μου. Είναι 90 ετών και πάντα μια επέμβαση σε αυτήν την ηλικία είναι ένα πρόβλημα, αλλά ζητήθηκε από το νοσοκομείο να κάνω αυτήν την ανάρτηση γιατί πάντα χρειάζεται αίμα για περιπτώσεις μεγάλων χειρουργείων. Πάει πολύ καλά ο πατέρας μου. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο δημόσια. Όπως το ζήτησα δημόσια, δημόσια πρέπει να τους ευχαριστήσω» δήλωσε ο ηθοποιός.

«Δεν υπήρξε ανταπόκριση όπως το περίμενα, αλλά νομίζω ότι είμαστε στην περίπτωση που έχει αρχίσει να καλύπτεται η ανάγκη. Ας συνεχίσουμε να δίνουμε. Εγώ κατάλαβα κάτι για τον εαυτό μου ότι μέσα στην υπότασή μου και στην τεμπελιά μου, δεν έχω γίνει αιμοδότης, αλλά από εδώ και πέρα θα το κάνω γιατί συνειδητοποιείς στις περιπτώσεις κρίσεις ότι πρέπει να είσαι συνεπής. Υπάρχει ένα ολόκληρο αιμοδοτικό σύστημα. Συνειδητοποίησα ότι είμαι ελλιπής σε αυτό το θέμα και πρέπει να ενεργοποιηθώ» τόνισε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

«Είναι η πρώτη φορά που κάνω κωμωδία»

Ο αγαπημένος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Μη σου Τύχει» στο θέατρο «Αθηνών». Ο ίδιος πρωταγωνιστεί πρώτη φορά σε κωμωδία.

«Είναι η πρώτη φορά που κάνω κωμωδία σε αυτά τα χρόνια που είμαι τη δουλειά. Είχα φόβο γιατί θέλει ακρίβεια. Την ακρίβεια που έχει ο κωμικός ηθοποιός δεν την έχει ο δραματικός. Τους θαμάζω τους λαϊκούς μας κωμικούς. Γιατί αυτοί θυμίζουν τη χαρά της ζωής. Φίλοι μου κωμικοί που κάνουν δράμα φέτος, όπως ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, μου λέει πως και το δράμα είναι δύσκολο και του λέω ‘’άσε μας ρε Βλαδίμηρε. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το κωμικό’’. Και ο Γιάννης Μπέζος. Τους έλεγα πως κάναμε στροφή στην καριέρα μας».

«Η Αθηνά σκέφτηκε…»

Αποκάλυψε, μάλιστα, σε ποια θεατρική παράσταση θα πρωταγωνιστήσει το καλοκαίρι.

«Το καλοκαίρι θα κάνουμε το ‘’Ο κατά φαντασίαν ασθενής’’, τη κωμωδία του Μολιέρου. Με τη Αθηνά θα ξαναπαίξουμε μαζί. Δεν κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο ως σύζυγο αλλά ως συνάδελφοι. Με τη συνεργάτη Αθηνά Μαξίμου νιώθω απίστευτη ασφάλεια. Η σύζυγος Αθηνά Μαξίμου είναι ο άνθρωπος που θα τσακωθούμε για το ποιος θα κατεβάσει τα σκουπίδια. Η Αθηνά είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Άμα μαγειρέψω εγώ θα πεθάνουμε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η Αθηνά όταν ήταν ο κορονοϊός και δεν ξέραμε εμείς οι ηθοποιοί τι θα κάνουμε, εκείνη σκέφτηκε να ηχογραφήσουμε βιβλία και να πληρωνόμαστε κάπως. Αυτή η ιδέα της αυτή την στιγμή λέγεται book voice. Πλέον, έχει 60.000 εγγεγραμμένους χρήστες. 176 καλλιτέχνες που έχουν διαβάσει βιβλία είναι παιδιά που ζουν από αυτή τη δουλειά. Έχει δημιουργηθεί μία ομάδα ανθρώπων που ξαναδιαβάζουν βιβλία. Είναι σπουδαίες κινήσεις αυτές».

Ενώ για την χαρακτηριστική φωνή του είπε:

«Η φωνή μου τα τελευταία τριάντα χρόνια που κάνω εκφωνήσεις με έχει βοηθήσει να κάνω θέατρο, και παραγωγές αλλά και να βοηθήσω τους συναδέλφους μου. Η φωνή μου, μου έδωσε περισσότερα λεφτά από το θέατρο. Έτσι είναι η διαφήμιση. Δεν θα μπορούσαν να μείνω σε αυτό, με τρώει το ‘’καλλιτεχνικό σκουλήκι’’. Νιώθω κάθε βράδυ σαν να είναι η πρώτη μέρα που πήγα να δώσω εξετάσεις, αυτή τη χαρά. Είμαι 53 χρονών και περηφανεύομαι ακόμα σαν παιδί».

«Πόσα παιδία μένουν στα ιδρύματα γιατί δεν δίνονται σε υιοθεσία;»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης για την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και την υιοθεσία

Σε σχέση με το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε:

«Πρέπει να μιλήσουν για αυτό οι ειδικοί. Η υιοθεσία ή τεκνοθεσία δεν έχει να κάνει με τη δική σου ζωή αλλά με του παιδιού. Δεν πρέπει να γίνει της μόδας και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τα ομόφυλα αλλά και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Θα πρέπει να είσαι συνεπής στο ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη κάποιου άλλου. Εάν είναι του ίδιου φίλου δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πόσα παιδία μένουν στα ιδρύματα γιατί δεν δίνονται σε υιοθεσία; Τώρα, αν ακόμα μιλάμε για το εάν η ομοφυλοφιλία είναι υγεία ή όχι, τότε έχουμε πρόβλημα».

«Πριν από 10 χρόνια που κάναμε κινήσεις για να υιοθετήσουμε παιδί ήταν…»

Μάλιστα, ο ίδιος με τη σύζυγό του Αθηνά Μαξίμου είχαν προσπαθήσει προ δεκαετίας να υιοθετήσουν παιδί, κάτι που δεν κατάφεραν.

«Πριν από 10 χρόνια που κάναμε κινήσεις για να υιοθετήσουμε παιδί ήταν αποτρεπτικές για εμάς. Δεν μπορέσαμε να αντέξουμε το βάρος. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Πριν 10 χρόνια μας έλεγαν πως εάν θέλουμε ένα παιδάκι που έχει πρόβλημα τότε μπορούμε να πάρουμε αμέσως αλλά εάν θέλουμε ένα υγιές παιδί θα το πάρουμε σε 5-6 χρόνια. Ένιωθα κάποια στιγμή λες και μου δίνουν αμάξι, και εάν είναι μεταχειρισμένο θα είναι πιο εύκολο να το πάρω. Οι αρμόδιοι φορείς μας έλεγαν ‘’λυπάμαι αλλά έτσι είναι τα πράγματα’’. Σκέψου δύο ανθρώπους να πηγαίνουν σε ένα ίδρυμα, να τους συμβεί κάτι με αυτό το παιδί και να μην μπορέσουν ποτέ να το υιοθετήσουν», είπε και πρόσθεσε:

«Εμείς κάποια στιγμή σταματήσαμε να το σκεφτόμαστε και πολύ ώριμα είπαμε να γίνουμε τα παιδιά που δεν κάναμε, δεν πειράζει. Φερθήκαμε ο ένας στον άλλον με την αγάπη που θα δίναμε σε ένα παιδί. Τώρα πια νομίζω πως δεν μας λείπει το παιδί, δεν είναι το θέμα της ζωής μας. Γνωρίζουμε πια τι είναι το πένθος της απώλειας. Ο πρώτος άνθρωπος που με πήρε όταν μπήκε νοσοκομείο ο πατέρας μου ήταν η Αθηνά. Αυτή τη φροντίδα δεν μπορείς να τη βρεις εάν δεν έχεις παραδοθεί ο ίδιος».

Διαβάστε ακόμα

Αιμίλιος Χειλάκης: Στο χειρουργείο ο πατέρας του – Η δημόσια έκκληση