Ο Άκης Πετρετζίκης μάς προτείνει έναν απρόσμενα απλό και δημιουργικό τρόπο για να φτιάξουμε σούσι… χρησιμοποιώντας παγοθήκη!

Με το ρύζι αρωματισμένο και τα φρέσκα υλικά – όπως σολομός, γαρίδες, αβοκάντο και τυρί κρέμα – να μπαίνουν σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό, ο γνωστός σεφ στήνει μικρά αριστουργήματα μέσα στις θήκες πάγου. Σε λίγα βήματα, τα ρολάκια παίρνουν το τέλειο σχήμα και είναι έτοιμα να σερβιριστούν με σάλτσα σόγιας, wasabi και τζίντζερ τουρσί.

Εύκολη τούρτα παγωτό banoffee – Η πιο δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού

Μια συνταγή που αποδεικνύει ότι το σούσι μπορεί να γίνει γρήγορα, εύκολα και χωρίς εξειδικευμένα εργαλεία, μόνο με λίγη φαντασία και… μια παγοθήκη.

Υλικά: 

Για τη μαρινάδα

  • 25 γρ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)
  • 15 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι

Για το ρύζι

  • 250 γρ. ρύζι, για σούσι
  • 300 γρ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. φιλέτο σολομού
  • 4 γαρίδες, καθαρισμένες και βρασμένες
  • 4 στικ σουρίμι
  • 1/3 αβοκάντο
  • 1/3 καρότο
  • 1/3 αγγούρι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 1 φύκι, nori

Για τη διακόσμηση

  • μαγιονέζα
  • τυρί κρέμα
  • αυγά χελιδονόψαρου
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • σουσάμι, μαύρο
  • ξύσμα λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • σάλτσα σόγιας
  • πάστα wasabi
  • τζίντζερ, τουρσί

Διαβάστε επίσης: Άκης Πετρετζίκης: Βρήκε τον νέο του «gym bro» και είναι ο… γιος του!