Δείτε πώς να φτιάξετε την απόλυτη πορτοκαλόπιτα με φύλλα κρούστας στο air fryer. Σιροπιαστή, αφράτη και πορτοκαλένια!
Η τέλεια συνταγή για ζουμερή πορτοκαλόπιτα για όσους έχουν φριτέζα αέρος έρχεται απευθείας από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 250 γρ. νερό, βραστό
- 1 στικ κανέλας
- 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για την πορτοκαλόπιτα
- 225 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά, μεσαία (100 γρ.)
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. σπορέλαιο, + έξτρα για το ταψί
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 βανιλίνη
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- αλεύρι γ.ό.χ., για το ταψί