Δείτε πώς να φτιάξετε την απόλυτη πορτοκαλόπιτα με φύλλα κρούστας στο air fryer. Σιροπιαστή, αφράτη και πορτοκαλένια!

Η τέλεια συνταγή για ζουμερή πορτοκαλόπιτα για όσους έχουν φριτέζα αέρος έρχεται απευθείας από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό, βραστό
  • 1 στικ κανέλας
  • 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για την πορτοκαλόπιτα

  • 225 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 2 αυγά, μεσαία (100 γρ.)
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. σπορέλαιο, + έξτρα για το ταψί
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 βανιλίνη
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι γ.ό.χ., για το ταψί

Διαβάστε επίσης: Φτιάξε σπιτικό sushi εύκολα και γρήγορα!