Δείτε πώς να πετύχετε το πιο ζουμερό χοιρινό με γλάσο στον φούρνο που συνοδεύεται από τραγανές πατάτες!
Το απόλυτο κυρίως πιάτο για τα εορταστικά ή τα κυριακάτικα τραπέζια από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
Για το γλάσο
- 70 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 70 γρ. μέλι
- 120 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
- 1 στικ κανέλας
- 3 ολόκληρα γαρίφαλα
Για το χοιρινό
- 2,5 κιλά χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκαλο
- 25 γρ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τις πατάτες
- 1 ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι, προαιρετικά
- 1 ½ λίτρο νερό
- 1 κ.γ. μπούκοβο, γλυκό
- 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. σιμιγδάλι, μέτριο
- αλάτι
- πιπέρι