Οι τηγανητές πατάτες είναι η ένοχη απόλαυση όλων και το απόλυτο comfort zone στις πιο δύσκολες – ή και όχι – στιγμές!
Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει για άλλη μια φορά την απόλυτη λύση για την πιο νόστιμη και υγιεινή συνταγή στο air fryer.
Υλικά
- 2 πατάτες, μεγάλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- ρίγανη, αποξηραμένη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε στικς, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τις πατάτες, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τις μεταφέρουμε στον κάδο της φριτέζας.
Βάζουμε τον κάδο στη φριτέζα και ψήνουμε στους 190°C για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από τη φριτέζα και πασπαλίζουμε τις πατάτες με αλάτι και ρίγανη.
Σερβίρουμε με μαγιονέζα και honey mayo.
Διαβάστε επίσης