Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα που δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι τις ημέρες του Πάσχα.
Αφράτα, αρωματικά και ελαφρώς τραγανά, φτιάχνονται με βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι και βανίλια.
Παρακάτω θα δεις αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείς!
Υλικά:
- 300 γρ. βούτυρο Lurpak
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
- 7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ. γάλα πλήρες
- 900 γρ. μαλακό αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Διαβάστε επίσης: Πάσχα 2025: Τα πιο αφράτα πασχαλινά κουλουράκια από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη