Αν αναζητάτε ένα γλυκό ψυγείου που να εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και τη γεύση του, ο Άκης Πετρετζίκης έχει την ιδανική πρόταση… ένα αλλιώτικο τιραμισού, πιο δροσερό, με πλούσια κρέμα, ποτισμένα σαβαγιάρ και ένα ιδιαίτερο twist… ζελέ σοκολάτας στην κορυφή!
Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως τυρί κρέμα, ζαχαρούχο γάλα, δυνατό εσπρέσο, λικέρ καφέ και φυσικά κουβερτούρα για την επικάλυψη. Το κάθε στρώμα έχει τη δική του νοστιμιά, ενώ το αποτέλεσμα συνδυάζει την ιταλική φινέτσα με την ευκολία ενός γλυκού ψυγείου που γίνεται χωρίς κόπο και… εξαφανίζεται στο λεπτό!
Σοκολατένια τάρτα με παγωτό από τον Άκη Πετρετζίκη – Η πιο γλυκιά καλοκαιρινή αμαρτία!
Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει βήμα-βήμα πώς να στήσετε το γλυκό, από την αφράτη κρέμα μέχρι τη σοκολατένια επικάλυψη που σταθεροποιείται σαν ζελέ. Ιδανικό για το καλοκαίρι, για καλεσμένους ή απλώς για να κακομάθετε τον εαυτό σας.
Υλικά:
Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. λικέρ καφέ, ή brandy
- 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
Για τα σαβαγιάρ
- 20 σαβαγιάρ, 170 γρ.
- 250 γρ. καφέ εσπρέσο, καυτό (4 δόσεις εσπρέσο + 100 γρ. νερό)
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για το ζελέ σοκολάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 400 γρ. νερό, βραστό
Διαβάστε επίσης: Το απόλυτο παγωτό καραμέλα με πεκάν που θα σας ξετρελάνει! Ένα γλυκό twist που λιώνει στο στόμα!