Φτιάξτε το απόλυτο γλυκό για να ολοκληρώστε τα γεύματά σας! Πανεύκολο, ελαφρύ και δροσιστικό σορμπέ καρπούζι για να το απολαμβάνετε όλο το καλοκαίρι!
Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει βήμα βήμα πώς θα το φτιάξετε για να έχετε ένα δροσερό «σνακ».
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι, σε ψίχα
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής το καρπούζι και αφαιρούμε τη φλούδα.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Μεταφέρουμε το καρπούζι στον πολυκόφτη, και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και κρεμώδη υφή.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25×32 εκ.
- Καλύπτουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες. Κάθε μισή ώρα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να μην κρυσταλλώσει.
- Αφαιρούμε από την κατάψυξη και μοιράζουμε σε μπολ.
- Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Διαβάστε επίσης
Άκης Πετρετζίκης: Μακαρονάδα τσουχτή με τριμμένη μυζήθρα και τηγανητά αυγά!