Ο Άκης Πετρετζίκης επιστρέφει με ένα δροσερό και ανάλαφρο επιδόρπιο που παντρεύει την κλασική ιταλική γεύση του τιραμισού με την καλοκαιρινή φρεσκάδα της φράουλας. Το Τιραμισού φράουλα είναι η ιδανική πρόταση για κάθε τραπέζι .
Η συνταγή περιλαμβάνει τρυφερές φράουλες με άχνη και δυόσμο, σιρόπι με έντονη γεύση καφέ, αφράτη κρέμα με τυρί κρέμα και βανίλια, και φυσικά τα αγαπημένα μας σαβαγιάρ. Στο τέλος, το γλυκό ολοκληρώνεται με κακάο, φρέσκες φράουλες και φύλλα δυόσμου για το απόλυτο φινίρισμα.
Άκης Πετρετζίκης: Η πιο νόστιμη συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά γεμιστό με παγωτό
Με λίγα απλά υλικά και προσεκτικά βήματα, ο Άκης Πετρετζίκης μάς δείχνει πώς να μετατρέψουμε το παραδοσιακό τιραμισού σε μια γλυκιά, φρουτένια απόλαυση που ταιριάζει τέλεια στο καλοκαίρι.
Για τις φράουλες
- 500 γρ. φράουλες
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 5 φύλλα δυόσμου, προαιρετικά
Για το σιρόπι
- 340 γρ. νερό, βραστό
- 60 γρ. λικέρ καφέ
- 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για την κρέμα
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 30 γρ. λικέρ καφέ
Για τη σύνθεση
- 36 σαβαγιάρ, 280 γρ.
- 1-2 κ.σ. κακάο
Για το σερβίρισμα
- φράουλες
- φύλλα δυόσμου
Διαβάστε επίσης: Γλυκό σαν αμαρτία, δυνατό σαν προπόνηση – Πρωτεϊνικό Banoffee παγωτό!