Αλέξης Τσίπρας: «Εμείς σώζαμε το πλοίο, όταν κινδύνευε»
Τηλεόραση

Αλέξης Τσίπρας: «Εμείς σώζαμε το πλοίο, όταν κινδύνευε»

Αλέξης Τσίπρας: «Εμείς σώζαμε το πλοίο, όταν κινδύνευε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ναυάγιο στην Πύλο στο κεντρικό δελτίο του Alpha

Εκτενή αναφορά στην υπόθεση του ναυαγίου με τους μετανάστες στην Πύλο έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Εμείς εφαρμόζαμε άλλη μεταναστευτική πολιτική. Όταν ένα πλοίο κινδύνευε το σώζαμε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «δεν αναζητώ ευθύνες. Λέω ότι η χώρα κινείται σε μια άλλη γραμμή από αυτή που ακολουθούσαμε εμείς. Εμείς σώζαμε ζωές. Ήμασταν υποχρεωμένοι τότε να τους κρατάμε στη Μόρια» επεσήμανε.

«Έχουμε το μεγαλύτερο ναυάγιο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε είναι να ψάχνουμε να βρούμε αστείες δικαιολογίες. Το να λέμε ότι δεν ζήτησαν βοήθεια, ότι δεν υπάρχει το διεθνές δίκαιο, ότι δεν μπορεί να γίνει επιχείρηση στα διεθνή ύδατα και μετά να λένε ότι έγινε επιχείρηση. Αντί γι’ αυτές τις αντιφάσεις εγώ θα προτιμούσα ένα πράγμα, να ακούσω μια συγγνώμη. Εγώ δεν αναζητώ ευθύνες, εγώ λέω πώς έχουν τα πράγματα, ότι εδώ και μια 4ετία η χώρα κινείται σε άλλη επιχειρησιακή γραμμή από αυτήν που είχαμε εμείς».

Σημείωσε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διασώζονταν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τον κίνδυνο ενώ απέδωσε ευθύνες και στους χειρισμούς της Ευρώπης ως προς το μεταναστευτικό.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο φράχτης στον Έβρο, στο βαθμό που εξυπηρετεί έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό ώστε να μην υπάρχουν ροές ασύντακτες που να μην τις γνωρίζει η ελληνική πολιτεία, μπορεί να είναι χρήσιμος. Ταυτόχρονα όμως με τον φράχτη στον Έβρο εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχουν μόνιμες και νόμιμες πύλες εισόδου, όπου θα μπορεί ο κάθε πρόσφυγας που το δικαιούται με βάση το διεθνές δίκαιο να ζητήσει άσυλο και αν η χώρα το κάνει δεκτό να μπορέσει να περάσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά προς τη ΝΔ λέγοντας ότι δεν τον απασχολεί τι λέει η ΝΔ «γιατί είναι γεμάτη Κρικέτους στα ψηφοδέλτιά της, στη μεταναστευτική πολιτική της.«Εγώ θεωρώ ότι η ανθρώπινη αξία έχει προτεραιότητα, δεν κοιτάζω το πολιτικό κόστος, υπερασπίζομαι αξίες».