Αναστάσιος Ράμμος: Η εξομολόγηση για την απέξαρτηση – «”Έπινα” ανθρώπους. Κακοποιούσα τον εαυτό μου»
Τηλεόραση

Αναστάσιος Ράμμος: Η εξομολόγηση για την απέξαρτηση – «”Έπινα” ανθρώπους. Κακοποιούσα τον εαυτό μου»

Αναστάσιος Ράμμος: Η εξομολόγηση για την απέξαρτηση – «”Έπινα” ανθρώπους. Κακοποιούσα τον εαυτό μου»

Ο τραγουδιστής μίλησε πρώτη φορά για τον αγώνα του με την απεξάρτηση

Φανερά ανανεωμένος, ο Αναστάσιος Ράμμος βρίσκεται σε μια καινούργια φάση της ζωής του και εξήγησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το The 2night Show πώς προσπαθεί να νικήσει τους φόβους και τις ενοχές του παρελθόντος.

Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε με ειλικρίνεια και αποδοχή για το θέμα της εξάρτησης και του εθισμού του, που τον οδήγησαν στα «κόκκινα». Γιατί δήλωσε ότι έπινε ανθρώπους και συναισθήματα; Πώς τον βοήθησε ο «Εκατομμυριούχος» στον αγώνα που έδινε; Γιατί κακοποιούσε τον εαυτό του;

Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο του τραγούδι «Καινούργιο Παρελθόν», που είναι βιωματικό, και εξήγησε πως στο παρόν μπορούμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε για το παρελθόν μας.

«Δεν ήθελα να αντιμετωπίσω συναισθήματα και όταν έβρισκα γαλήνη στο ποτό, έμενα εκεί»

«Είμαι σε δημιουργική περίοδο της ζωής μου, ετοιμάζω καινούρια πράγματα», δήλωσε αρχικά ο τραγουδιστής.

«Κάνω ψυχοθεραπεία και μέσα από μια συζήτηση, μου είπε ότι μπορούμε να φτιάξουμε νέο παρελθόν. Κάνοντας στο παρόν, αυτά που θέλουμε για παρελθόν μας», εξήγηση.

«Εμένα ήθελα να αλλάξω από το παρελθόν. Να μην έχω ενοχές, φόβους, συνεξαρτήσεις με ανθρώπους. Κυρίως να ξεκινήσω να νιώθω και να μη φοβάμαι τα συναισθήματά μου. Μπορεί να ξύπναγα το βράδυ και αντί να φάω ένα κομμάτι τούρτα, να την έτρωγα όλη. Ή αντί για ένα ποτήρι κρασί έπινα όλο το μπουκάλι. Δεν υπήρχε κανένα μέτρο», εξομολογήθηκε.

«Δεν ήθελα να αντιμετωπίσω συναισθήματα και όταν έβρισκα γαλήνη στο ποτό, έμενα εκεί. Μετά αυτό σου γυρίζει μπούμερανγκ, αλλά σου κάνει κακό στον οργανισμό, στην εμφάνιση, στο μυαλό. Τώρα επιλέγω να πω ότι είμαι θυμωμένος, ότι ντρέπομαι και ότι φοβάμαι. Είναι υπέροχο πράγμα η ψυχοθεραπεία. Ο εθισμός είναι αρρώστια, είναι βιολογικό. Μου έδειξε ότι δεν είμαι καν αυτός που ήμουν. Είμαι αυτός που είμαι», τόνισε η Αναστάσιος Ράμμος.

«Έμπλεξα με ουσίες»

«Έμπλεξα με ουσίες, αν δεν έμπαινα δεν θα έκανα αυτό το ταξίδι. Ήμουν χρόνια εθισμένος, δεν είναι το θέμα οι ουσίες, “έπινα” ανθρώπους και συναισθήματα. Είναι και η συνεξάρτηση το θέμα, μια σχέση, δεν είναι μόνο το αλκοόλ ή οι ουσίες», πρόσθεσε.

«Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί βρισκόμουν κάπου και ο Εκατομμυριούχος μου κρατούσε συντροφιά, στον αγώνα που έδινα και δίνω ακόμα», είπε στον Γρηγόρη Αρναούτρογλου.

«Η απεξάρτηση και η ανάρρωση είναι ένας προσωπικός αγώνας…», επεσήμανε στην ερώτηση αν έχει τελειώσει ο αγώνας του.

«Στην απεξάρτηση λες κάθε μέρα “μόνο για σήμερα”, αυτός είναι ο στόχος σου», εξήγησε.

«Πολύς κόσμος εξαφανίστηκε και τώρα εμφανίζονται ξανά. Είναι μια ανακύκλωση. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να συνειδητοποιήσεις είναι ότι δεν έχεις εσύ στα χέρια του τη ζωή. Να δηλώσεις ανίσχυρος σε ό,τι σε κακοποιεί συναισθηματικά.. Εγώ κακοποιούσα τον εαυτό μου. Τώρα μπορώ να πω στοπ, ακόμα δυσκολεύομαι όμως.. Τώρα έχω ανθρώπους κοντά μου που τους κοιτάω στα μάτια και βλέπω πως δεν θέλουν να κερδίσουν τίποτα από εμένα, νιώθω πως με αγαπάνε», είπε ο Αναστάσιος Ράμμος.

«Η μητέρα μου πέρασε ακόμα πιο δύσκολα με τις εξαρτήσεις τις δικές μου, από ότι με του πατέρα μου. Το “συγχωρώ μα δεν ξεχνώ” δεν ισχύει για εμένα, συγχωρώ και καταλαβαίνω ότι είναι μια αρρώστια που θέλει θεραπεία. Τον δικαιολογώ και τον καταλαβαίνω. Οποιοσδήποτε εθισμένος θέλει θεραπεία, δεν φταίει και θέλει χρόνο και προσευχή».

«Μου άρεσε πολύ η παρουσίαση, το ξαναέκανε άνετα. Είναι πολύ δημιουργικό και πολύ δύσκολο. Δεν είχα συνηθίσει την αναμονή, είχα μάθει να τα κάνω όλα γρήγορα. Αγχωνόμουν αν τα λέω καλά», δήλωσε ο Αναστάσιος Ράμμος.

Διαβάστε ακόμα

Αναστάσιος Ράμμος: «Με χάσατε λίγο καιρό γιατί…»