Ανδρέας Λοβέρδος: «Η μία γυναικοκτονία διαφημίζει στον φονιά την επόμενη»
Τηλεόραση

Ανδρέας Λοβέρδος: «Η μία γυναικοκτονία διαφημίζει στον φονιά την επόμενη»

Ανδρέας Λοβέρδος: «Η μία γυναικοκτονία διαφημίζει στον φονιά την επόμενη»

Όσα είπε για το κόμμα που δημιούργησε

Στην εκπομπή, Καλύτερα δε γίνεται, φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή το νέο κόμμα που δημιούργησε, Δημοκράτες, και την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλά για τις γυναικοκτονίες και το γεγονός ότι μέσω του κόμματός του θέλει να είναι ελεύθερος και να βοηθήσει να θεσπιστούν νόμοι όπου οι ισοβίτες θα μένουν εφ’ όρου ζωής στη φυλακή.

«Οι ψηφοφόροι που με εμπιστεύονται προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχω ορίσει τον αντίπαλο. Έχω τον σκοπό μου να μάθουν οι πολίτες ότι έχω φτιάξει κόμμα και να μην αφήσουμε χώρο στους τραμπούκους και τους ρατσιστές. Κερδίζουν χώρο στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές τέτοιες συμπτώσεις στην πολιτική. Δεν χαρίζουμε την πατρίδα μας και την αγάπη για την πατρίδα μας.

Δεν με ενδιαφέρουν τι γράφουν στα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις μου. Τα σχόλια από τρολ προφίλ που λένε “να βγάλεις καρκίνο” προέρχονται από συγκεκριμένο κόμμα. Στο TikTok έχω βρει έναν τρόπο επικοινωνίας. Με είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν πολλά αρνητικά σχόλια.

Έχω δώσει μάχες στη Βουλή να θεσπιστεί ειδικό αδίκημα για τις γυναικοκτονίες αλλά και την ενδοοικογενειακή βία. Αν προβλεφθεί ότι τα ισόβια που θα φας θα είναι για όλη σου τη ζωή, ίσως το σκεφτεί δύο φορές. Η μία γυναικοκτονία διαφημίζει στον φονιά την επόμενη. Το βλέπει και ενθαρρύνεται. Δεν είσαι τρελός, έχεις σκοτώσει μια γυναίκα. Δεν είσαι για 18 χρόνια, είσαι για ισόβια!

Στον Ποινικό Κώδικα υπάρχουν ευκαιρίες στον ισοβίτη να βγει στα 18 χρόνια. Υπάρχει ένας βρετανικός θεσμός που για όλη σου τη ζωή θα είσαι στη φυλακή και θα πας στο νεκροταφείο. Αυτό που έγινε στους Αγίους Αναργύρους, να πιάνεις το κουβούκλιο είναι απαράδεκτο. Να μην ξαναγίνει!».

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024: Ο Ισπανός φαν της Μαρίνας Σάττι το είπε και το έκανε! Ήρθε στην Ελλάδα και «εισέβαλε» στο Καλύτερα δε γίνεται