Αντώνης Κανάκης: «Είναι μία ημέρα που βιώσαμε μία από τις πιο αυθόρμητες κοινωνικές αντιδράσεις»
Τηλεόραση

Αντώνης Κανάκης: «Είναι μία ημέρα που βιώσαμε μία από τις πιο αυθόρμητες κοινωνικές αντιδράσεις»

Αντώνης Κανάκης: «Είναι μία ημέρα που βιώσαμε μία από τις πιο αυθόρμητες κοινωνικές αντιδράσεις»

Η συγκινητική αναφορά του στον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008 όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι ένας έφηβος έχασε τη ζωή του από αστυνομικό στα Εξάρχεια, με τον Αντώνη Κανάκη να θυμάται αυτό το τραγικό γεγονός.

Τότε όλη η Ελλάδα είχε ξεσηκωθεί από άκρη σε άκρη αφού ό,τι και αν συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ, δεν έδινε το δικαίωμα σε ένα όργανο της τάξης να οπλίσει εναντίον του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του κάθε Αλέξη που βρισκόταν εκεί.

Ο παρουσιαστής θέλησε να κάνει μια αναφορά για τότε και πως η αντίδραση του κόσμου ήταν τεράστια παρότι θεωρήθηκε ότι όλα τα κάνουν οι γνωστοί σε όλους μπαχαλάκηδες.

«Σήμερα είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα για όλη την Ελλάδα, δεν περιμένατε εμάς για να το ακούσετε. Είναι μία ημέρα που πριν από 15 χρόνια βιώσαμε μία από τις πιο αυθόρμητες κοινωνικές αντιδράσεις σε ένα γεγονός που μας πλήγωσε όλους πάρα πολύ.

Ήταν κάποιες πολύ ιδιαίτερες ημέρες για την Ελλάδα. Ήταν πραγματικά οργή λαού. Προσπαθούσαν βέβαια κάποιοι και διάφορα Μέσα να το παρουσιάσουν ως ότι ήταν οι γνωστοί μπαχαλάκηδες αλλά πολλά πράγματα γίνονται από τους γνωστούς μπαχαλάκηδες αλλά αυτό δεν ήταν οι μπαχαλάκηδες.

Αυτό ήταν πραγματικά μία οργισμένη κοινωνία, που το έδειχνε με χίλιους-δυο τρόπους και ήταν ιδιαίτερα σημαντικές ημέρες και για εμάς, γιατί τότε ξεκινούσε και η εκπομπή και βρεθήκαμε σε μία κατάσταση, κάνοντας μερικές από αυτές τις εκπομπές-παρενθέσεις.

Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει ότι δυστυχώς σαν σήμερα «έφυγε» ένα παλικάρι, ο Αλέξης, και σαν σήμερα εμένα όλα τα γύρω-γύρω φεύγουν από το μυαλό μου.

Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το παιδί αυτό που “έφυγε” και οι γονείς του, η οικογένειά του. Είναι ένα γεγονός αδιανόητο».

Διαβάστε επίσης

Αντώνης Κανάκης: «Στα καλά καθούμενα, 49 χρονών το παλικάρι μας άφησε»