«Αρνητής» της νέας ταυτότητας ξεσπά – «Ποιος μου επιβάλλει να την πάρω; Μπορεί να είναι κάποιος άρρωστος»
Τηλεόραση

«Αρνητής» της νέας ταυτότητας ξεσπά – «Ποιος μου επιβάλλει να την πάρω; Μπορεί να είναι κάποιος άρρωστος»

«Αρνητής» της νέας ταυτότητας ξεσπά – «Ποιος μου επιβάλλει να την πάρω; Μπορεί να είναι κάποιος άρρωστος»

Όσα είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η έκδοση της νέας ταυτότητας με δεκάδες πολίτες να αντιδρούν και να είναι κατά της νέας αυτής πράξης.

Μία πολίτης μίλησε ζωντανά το Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο και εξέφρασε την άποψή της ξεσπώντας για τον νέο τρόπο «παρακολούθησης» τον πολιτών.

Πολίτης: Τι ακριβώς γίνεται με τις ταυτότητες θα ήθελα να ρωτήσω εσάς. Τελευταία βλέπω και αισθάνομαι άσχημα γιατί η ενημέρωση πλέον είναι πολύ στριμωγμένη.

Μια απλή πολίτης είμαι και εγώ, κάποτε ήμουν στην τηλεόραση και η γνώμη ήταν πιο ελεύθερη. Όταν σκέφτομαι ότι κάποιοι από το παρελθόν είπαν για αυτές τις ταυτότητες που έρχονται τώρα. Όταν μια ταυτότητα θα έχει το ΑΦΜ μου, που στην Αμερική αν κάποιος έχει το ΑΦΜ μπορεί να κάνει τα πάντα. Το κινητό είπατε ότι είναι ένα μέσο που μας παρακολουθεί. Το αφήνω στην τουαλέτα και φεύγω. Η ταυτότητα έχει ένα τσιπάκι.

Ν. Ευαγγελάτος: Το τηλέφωνο ξέρετε πόσα τσιπάκια έχει; Ακούει, καταγράφει, παρακολουθεί που βρίσκεστε. Μου λέτε ότι θέλετε αυτή την ταυτότητα έχει ένα τσιπάκι. Τι κάνει αυτό το τσιπάκι; Μήπως είναι υπερβολή; Φοβάστε την ταυτότητα; Ποιο είναι το κακό της ταυτότητας και μου λέτε ότι κάποτε μπορεί να μου βάλουν τσιπ. Δεν έχει συνάφεια αυτό.

Πολίτης: Αν την πάρει κάποιος έχει όλα μου τα στοιχεία, μπορεί να τη χακάρει. Έχω κρυμμένο το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ μου. Στην Κίνα ελέγχονται από παντού!.

Ν. Ευαγγελάτος: Έχετε δίκιο στο χακάρισμα. Αλλά αυτό είναι ευθύνη του καθενός! Και το διαβατήριο σας μπορεί να χάσετε και το κινητό σας. Το διαβατήριο είναι πιο ισχυρό έγγραφο από τις ταυτότητες.

Πολίτης: Άρα μου λέτε ότι όλα αυτά με τη νέα τεχνολογία είναι επικίνδυνα! Πλέον να ακούγονται και οι δύο απόψεις γιατί εν μέσω κορονοϊού δεν ακουγόταν τίποτα. Δηλαδή κ. Ευαγγελατό, ποιος είναι αυτός που επιβάλλει να πάρω αυτή την ταυτότητα; Το κράτος; Είναι εταιρεία. Ποιος είναι πίσω από αυτή την εταιρεία; Μπορεί να είναι ένας άρρωστος. Θα πηγαίνουν όλα τα στοιχεία σε έναν κεντρικό υπολογιστή. Αύριο θα μπει και το ψηφιακό νόμισμα και αν είσαι κατά του συστήματος μπορεί να στο κλείσουν στα μούτρα.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά: Ο 45χρονος πρώην δικηγόρος αρνείται την εμπλοκή του στις πυρκαγιές του Αυλώνα