Αττική Οδός: Σε δίκη έξι στελέχη της για το χάος τον Γενάρη του 2022
Τηλεόραση

Αττική Οδός: Σε δίκη έξι στελέχη της για το χάος τον Γενάρη του 2022

Αττική Οδός: Σε δίκη έξι στελέχη της για το χάος τον Γενάρη του 2022

Όσα είπε ο δικηγόρος των εγκλωβισμένων, Γιάννης Μαρακάκης, στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος

Σε δίκη οδηγούνται έξι στελέχη της Αττικής Οδού και Αττικών διαδρομών για το χάος που προκλήθηκε στα χιόνια τον Ιανουάριο του 2022 όπως αποκάλυψε αποκλειστικά η εκπομπή Ώρα Ελλάδος.

Τα στελέχη θα δικαστούν στις 15 Φεβρουαρίου 2024 και παραπέμπονται με το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία. Έγινε έρευνα για κακούργημα από την Εισαγγελία αλλά δεν προέκυψε ότι υπήρχε δόλος.

Στην εκπομπή παρών ήταν ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος πολλών εγκλωβισμένων.

Όπως τόνισε, «εγκλωβίστηκαν συμπολίτες μας σε μια παγίδα θανάτου, κάποιοι είχαν προβλήματα υγείας, είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που δεν θρηνήσαμε συμπολίτες μας. Αν είχε προκύψει θάνατος, το κατηγορητήριο δεν θα ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά θα είχαν παραπεμφθεί για κακούργημα, που στην κοινή γνώμη απηχεί διαφορετικά. Κινήθηκε αρκετά γρήγορα η διαδικασία γιατί συνήθως μα έχει εκπλήξει δυσάρεστα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο αναφορικά με τα εκχιονιστικά, δεν έκλεισαν τις εισόδους όταν έπρεπε, ότι υπήρχαν εκπρόσωποί τους στις ενημερώσεις πριν από την Ελπίδα και γνώριζαν πολύ καλά τι θα συμβεί και δεν έδωσαν τη βαρύτητα που έπρεπε