Ο Άκης Πετρετζίκης μάς μεταφέρει σε μια πιο… ανατολίτικη εκδοχή του αγαπημένου banoffee και παρουσιάζει το Dubai chocolate banoffee, έναν ξεχωριστό συνδυασμό που κερδίζει εντυπώσεις.

Η τραγανή βάση από φύλλο κανταΐφι δένει υπέροχα με την πραλίνα φιστικιού Αιγίνης, τη λευκή σοκολάτα και φυσικά το dulce de leche, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θυμίζει πολυτελές γλυκό ξενοδοχείου του Ντουμπάι.

Ο απόλυτος καλοκαιρινός πειρασμός σε ποτήρι: Smoothie με πορτοκάλι, σταφύλι και μέλι

Ένα banoffee διαφορετικό, εντυπωσιακό και τόσο λαχταριστό που θα γίνει το επίκεντρο σε κάθε τραπέζι!

Υλικά:

Για τη βάση

  • 180 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • ηλιέλαιο, για τα χέρια

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 400 γρ. dulce de leche

Για τη σύνθεση

  • 2 μπανάνες, 260 γρ. καθαρισμένες
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Διαβάστε επίσης: Το πιο εύκολο και δροσιστικό σορμπέ καρπούζι του καλοκαιριού – Η απόλυτη παγωμένη απόλαυση