Ο Άκης Πετρετζίκης μάς έδωσε άλλη μία γλυκιά έμπνευση, αυτή τη φορά με ένα δροσερό και πανεύκολο μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα. Ένα επιδόρπιο ιδανικό για κάθε εποχή, που συνδυάζει τη βελούδινη υφή του γιαουρτιού με την ένταση της μαρμελάδας και τη μοναδική τραγανότητα των μπισκότων.
Με βάση το στραγγιστό γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα, το γλυκό αποκτά βελούδινη υφή, ενώ τα μπισκότα πτι-μπερ χαρίζουν την ιδανική τραγανότητα. Η μαρμελάδα φράουλα έρχεται να ολοκληρώσει τη συνταγή, προσφέροντας δροσιά και ισορροπία, ενώ λίγα φύλλα δυόσμου στο σερβίρισμα δίνουν την τελική φινέτσα.
Εύκολη τούρτα παγωτό banoffee – Η πιο δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού
Ένα γλυκό που γίνεται γρήγορα, χωρίς κόπο, αλλά με γεύση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 5%
- 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Διαβάστε επίσης: Εύκολα donuts γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα από τον Άκη Πετρετζίκη! Η ιδανική λιχουδιά για κάθε στιγμή της ημέρας!