Blue Horizon – Δικηγόρος καπετάνιου: «Πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε φυλακή»
Τηλεόραση

Blue Horizon – Δικηγόρος καπετάνιου: «Πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε φυλακή»

Blue Horizon – Δικηγόρος καπετάνιου: «Πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε φυλακή»

Όσα είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε ο δικηγόρος Γ. Κοκοσάλης όπου υπερασπίζεται τον καπετάνιο του πλοίου Blue Horizon και μιλά για την τραγική εκείνη νύχτα.

Υπερασπιζόμενος τον πελάτη του αναφέρει πώς δεν υπήρχε κανένας δόλος, ότι έλαβε πληροφορία για άνθρωπο στη θάλασσα και έπραξε τα δέοντα.

«Ο καπετάνιος είναι συγκλονισμένος. Είναι σε μια άθλια ψυχολογική κατάσταση, ήταν στο καθήκον του, πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατανοεί ότι έγινε κάτι τραγικό, ότι χάθηκε μια ζωή, ότι δημιουργήθηκαν κοινωνικά επώδυνες συγκυρίες τόσο για την οικογένεια του Αντώνη όσο και για την κοινωνία.

Αυτό που θέλει ο καπετάνιος είναι να δικαστεί δίκαια. Να υπαχθεί η δική του συμπεριφορά, οι όποιες δικές του παραλείψεις, να ελεγχθούν με βάση τους κανόνες, να δούμε αν υπέπεσε σε κάποια παράβαση. Να δούμε αν αυτό οφείλεται σε δόλο ή σε αμέλεια.

Έχω την εντύπωση ότι το ηχητικό των πρώτων δευτερολέπτων της πτώσης του άτυχου Αντώνη, το έχετε ακούσει. Ακούγοντας αυτό και ακαριαία ακούτε τον πλοίαρχο να λέει “αργά” και αρχίζει να λέει ό,τι έχει στη διάθεσή του εκείνη τη στιγμή.

Δεν είπε ποτέ ο ύπαρχος ότι τον έσπρωξε αλλά ότι έπεσε στη θάλασσα.

Ελάτε στην τραγική θέση αυτού του ανθρώπου όπου το μόνο πράγμα που πληροφορείται είναι άνθρωπος στη θάλασσα, γύρισε πίσω και είδε μια σκιά να πέφτει και ταυτόχρονα καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης

Blue Horizon: «Είναι ράκος, νιώθει άσχημα για ό,τι έχει γίνει» υποστηρίζει η σύζυγος του υπάρχου