Blue Horizon: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιβατών – «Τον άφησαν στο έλεός του να πνιγεί»
Τηλεόραση

Blue Horizon: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιβατών – «Τον άφησαν στο έλεός του να πνιγεί»

Blue Horizon: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιβατών – «Τον άφησαν στο έλεός του να πνιγεί»

Η ανατριχιαστική περιγραφή του επιβάτη

Ένας από τους επιβάτες της Blue Horizon μίλησε ζωντανά στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για όσα είδε και βίωσε την νύχτα της Τρίτης (5/6).

Ο κ. Δημήτρης περιγράφει την αδιαφορία του πληρώματος απέναντι στον άτυχο 36χρονο που πνίγηκε στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο.

«Όταν ξεκίνησε το πλοίο, βλέπουμε το παλικάρι να προσπαθεί να μπει μέσα και άρχισαν να τον σπρώχνουν. Όλοι φώναζαν να τον αφήσει γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα γίνει το κακό. Συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να πέσει το παιδί στη θάλασσα και να στροβιλίζεται με τη δίνη του νερού.

Το τραγικό είναι ότι ενώ κάνεις το πρώτο λάθος και τον πετάς στη θάλασσα, συνεχίζει με ένα ψυχρό βλέμμα και δίνεις το έναυσμα να ξεκινήσει το πλοίο. Έγκλημα είναι, δεν χωράει αμφιβολία. Δεν έγινε καμία προσπάθησε να τον σώσουν. Τον άφησαν στο έλεος του να πνιγεί.

Το παιδί δυστυχώς πνίγηκε. Έκανε το νεύμα και δεν έκανε μια προσπάθεια να πετάξει ένα σωσίβιο ή να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα να τον σώσει. Το βίντεο που έβγαλε μια κοπέλα το έστειλα στο Λιμεναρχείο. Έκανα μια προσπάθεια να μιλήσω μαζί τους αλλά δεν ξέρω αν δόθηκε και σήμα ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα.

Το καράβι έφυγε κανονικά, σαν να μη συνέβη τίποτα. Καμία ανακοίνωση, τίποτα. Φεύγει το πλοίο, πήγαν κάποιοι άνθρωποι τον καπετάνιο να του πουν τι έγινε, τους έκλεισε την πόρτα. Δεν ασχολήθηκε καν να μάθει το γεγονός. Κάποια στιγμή βγαίνει ανακοίνωση ότι θα σταματήσει το πλοίο και κάποια στιγμή ακούγεται ότι για το συμβάν δεν υπάρχει ευθύνη του πλοίο. Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο άλλο καράβι και μετά έγινε και στο Blue Horizon. Με εντολή εισαγγελέα γύρισε το καράβι πίσω».

Διαβάστε επίσης

Blue Horizon: Από πνιγμό ο θάνατος του 36χρονου – Έφερε χτυπήματα σε κεφάλι και πρόσωπο