Διάγγελμα Πούτιν: «Όσοι ακολούθησαν τον δρόμο της προδοσίας, θα τιμωρηθούν»
Τηλεόραση

Διάγγελμα Πούτιν: «Όσοι ακολούθησαν τον δρόμο της προδοσίας, θα τιμωρηθούν»

Διάγγελμα Πούτιν: «Όσοι ακολούθησαν τον δρόμο της προδοσίας, θα τιμωρηθούν»

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε με διάγγελμά του στον ρωσικό λαό μετά το «πραξικόπημα» του Γεβγκένι Πριγκόζιν και της μισθοφορικής ομάδας του, ης Wagner.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανέφερε σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη ρωσική πόλη του Ροστόφ βρίσκονται υπό τον έλεγχο της μισθοφορικής ομάδας Wagner. Ο επικεφαλής της Wagner λέει, επίσης, στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Telegram, ότι ο ίδιος και οι άνδρες του βρίσκονται στο στρατιωτικό αρχηγείο της νότιας περιφέρειας στο Ροστόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος διαμήνυσε ότι όσοι οργάνωσαν την εξέγερση πρόκειται να τιμωρηθούν σκληρά ενώ υποσχέθηκε να διαφυλάξει με κάθε κόστος τα συμφέροντα της χώρας του.

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστώ τη χώρα μου». Όσοι οργάνωσαν ένοπλη εξέγερση, θα λογοδοτήσουν. Όσοι έχουν παρασυρθεί σε αυτό, σας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες».

«Όλοι όσοι ακολούθησαν τον δρόμο της προδοσίας, θα τιμωρηθούν και θα λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου και ενώπιον του λαού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει τις απαραίτητες εντολές. […] Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι προδοσία. Τα προσωπικά συμφέροντα οδήγησαν στην προδοσία της χώρας μας και του σκοπού για τον οποίο αγωνίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας».

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η εξέγερση της ομάδας Wagner αποτελεί «πισώπλατη μαχαιριά» για τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η «ένοπλη ανταρσία» της μισθοφορικής δύναμης της οργάνωσης αυτής είναι προδοσία και ότι «όποιος πήρε τα όπλα εναντίον του ρωσικού στρατού, θα τιμωρηθεί».