Δίκη Πισπιρίγκου: Η «σύγχυση» της αδελφής της, το «στρίμωγμα» και οι «καφετζούδες»
Τηλεόραση

Δίκη Πισπιρίγκου: Η «σύγχυση» της αδελφής της, το «στρίμωγμα» και οι «καφετζούδες»

Δίκη Πισπιρίγκου: Η «σύγχυση» της αδελφής της, το «στρίμωγμα» και οι «καφετζούδες»

Όσα είπαν η αδελφή και η μητέρα της κατηγορουμένης στο δικαστήριο

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο των τριών παιδιών της συνεχίζεται κανονικά, με την αδελφή και τη μητέρα τους να καταθέτουν το πρωί της Τετάρτης (13/9).

Το Live News μετέδωσε κάποιες από τις συζητήσεις που έγιναν την ώρα του δικαστηρίου αλλά και τις αντιφάσεις που εντόπισε η εισαγγελέας.

-Δήμητρα: Γύρω στις 6.30 με ξύπνησε η αδερφή μου και μου λέει «Το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει». Είχε ένα τρέμουλο, όχι τόσο δυνατό και μου λέει «Με πονάει η πλάτη μου, έχω μια βόμβα στην κοιλιά». «Είσαι καλά;» την ρώτησα. Απάντησε «Ναι εντάξει είδα ένα όνειρο». Και της είπα «μπορείς να ξανακοιμηθείς;» και όντως ξανακοιμήθηκε μετά από ένα τέταρτο. Εμείς με την αδελφή μου δεν κοιμηθήκαμε φυσικά. Μετά από λίγο ξαναξύπνησε η Τζωρτζίνα πάλι πονούσε στην κοιλιά και στην πλάτη. Την ρωτήσαμε «Θέλεις να πάμε στον γιατρό». Και είπε ναι. Την ντύσαμε και πήγαμε στο Καραμανδάνειο.

-Πρόεδρος: Στην απολογία της κατηγορουμένης λέει ότι πρώτα έγιναν τα περιστατικά και μετά σας φώναξε.

-Δήμητρα: Όχι είμαι βέβαιη ότι έγιναν έτσι όπως τα λέω. Η αδερφή μου είδε το παιδί ότι δεν ήταν καλά, ότι έτρεμε και με φώναξε.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε στη συνέχεια η μητέρα της 34χρονης, Ελένη Λεγάτου. Δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την έδρα με την ίδια μάλιστα να βρίσκεται σε σύγχυση και να πέφτει σε αντιφάσεις σε ορισμένα σημεία.

-Πρόεδρος: Ο κ. Δασκαλάκης ήταν στο σπίτι την ώρα θανάτου της Ίριδας;

-Μητέρα: Ναι.

-Πρόεδρος: Προσέξτε τι απαντάτε. Μήπως είστε σε σύγχυση.

-Μητέρα: Ναι, με συγχωρείτε. Όχι δεν ήταν. Οι δυο κόρες μου ήταν εκεί.

Σύγχυση επικράτησε και όταν η συζήτηση πήγε στις σπουδές της κόρης της. Αρχικά είπε πως τελείωσε το Γενικό Λύκειο και φοίτησε σε σχολή για να γίνει διαιτητής για να διορθώσει στη συνέχεια λέγοντας πως τελείωσε ΕΠΑΛ και παρακολούθησε μερικά σεμινάρια για να διαιτητεύσει.

-Μητέρα: Μετά έκανε πρακτική.

-Πρόεδρος: Σε τι πρακτική;

-Μητέρα: Βοηθός νοσηλευτή έκανε πρακτική στο νοσοκομείο του Ρίου περίπου έναν χρόνο.

-Πρόεδρος: Θέλετε να μας πείτε κάτι τελευταίο;

-Μητέρα: Ήταν μια μάνα ίσως καλύτερη και από μένα. Η Ρούλα μου ήταν υπόδειγμα, δεν θα πείραζε ποτέ το παιδί της. Πιστεύω στην αθωότητα της και στη δικαίωση της Τζωρτζίνας μας.

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πισπιρίγκου: «Οι συνάδελφοί μου υποψιάζονταν τη μητέρα. Συζητήσαμε να βάλουμε κάμερες»