Δίκη Πισπιρίγκου: Χωρίς τη Ρούλα η αγόρευση του δικηγόρου του Μάνου Δασκαλάκη – «Πρέπει να την κηρύξετε ένοχη»
Τηλεόραση

Δίκη Πισπιρίγκου: Χωρίς τη Ρούλα η αγόρευση του δικηγόρου του Μάνου Δασκαλάκη – «Πρέπει να την κηρύξετε ένοχη»

Δίκη Πισπιρίγκου: Χωρίς τη Ρούλα η αγόρευση του δικηγόρου του Μάνου Δασκαλάκη – «Πρέπει να την κηρύξετε ένοχη»

Ένταση δημιούργησε ο Αλέξης Κούγιας

Χωρίς τη Ρούλα Πισπιρίγκου που επικαλέστηκε ασθένεια συνεχίζεται η δίκη της με τη αγόρευση του δικηγόρου του Μάνου Δασκαλάκη.

«Προφανώς και θα ζητήσω να την κρίνετε ενοχή. Η δικογραφία είναι μονόδρομος στο τι έχει γίνει στην υπόθεση αυτή. Και βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση γιατί ουσιαστικά ζητάμε να κρίνετε ενοχή μια μητέρα ότι σκότωσε το παιδί της», είπε ο δικηγόρος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Μετά την εισαγγελική πρόταση που ήταν «καταπέλτης» για την κατηγορούμενη, ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος διάβασε αποσπάσματα από καταθέσεις γιατρών για να διατυπώσει το εξής ερώτημα.

«Είναι απορίας άξιο τι είδε η κατηγορούμενη στον θάλαμο όπως είπε η κα. Δημητροπούλου και ήρθε με μια χαλαρότητα στο γραφείο να ενημερώσει. Τρία είναι τα άτομα που αναφέρουν ότι η κα κατηγορούμενη δεν έχει δώσει την αίσθηση του επείγοντος ενώ πριν λίγα δευτερόλεπτα η Τζωρτζίνα έκανε τις τελευταίες ανάσες της. Ιατρική εξήγηση για την ανακοπή του παιδιού δεν δόθηκε γιατί πολύ απλά υπήρχε εγκληματική ενέργεια. Ο τώρα συνταξιούχος αναισθησιολόγος, ο κ. Χασαπόπουλος είχε βάλει εδώ στην αίθουσα τα κλάματα για την Τζωρτζίνα την οποία και έσωσε. Σε αυτόν τον άνθρωπο ουσιαστικά εδώ λέμε ότι κακώς επέμεινες, κακώς την έσωσες».

Πρόεδρος: Κύριε Κούγια, σεβαστείτε τον συνάδελφό σας!

Κούγιας: Να μην ερμηνεύει εμένα τότε. Ζητάω συγγνώμη.

Γεωργακόπουλος: Διευκρινίζω ότι μάλλον η επίθεση στον κο Χασαπόπουλο δεν ήταν ειλικρινής στάση. Αν μιλάμε για τον κύριο Χασαπόπουλο δεν λέω για το τι επίθεση δέχτηκε ο κ. Ηλιάδης.

Πυρά κατά Δημακοπούλου και Κραβαρίτη

Ο δικηγόρος του Δασκαλάκη στάθηκε πολύ και στις καταθέσεις των επιστημόνων που κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Ούτε μεταξύ τους δεν συμφωνούσαν θα πει.

«Η κα. Δημακοπούλου είχε ξεκινήσει από μια άποψη και πήγε στο άλλο άκρο. Σας έχω σε usb, cd τι είχε πει σε συνεντεύξεις της στο παρελθόν και τι λέει τώρα ως μάρτυρας υπεράσπισης. Και το κάνουμε αυτό για αξιολόγηση της αξιοπιστίας της. Τόσο η κυρία Δημακοπούλου όσο και ο κύριος Κραβαρίτης είπαν εδώ μέσα ότι η Τζωρτζίνα είχε δέκα διαφορετικά προβλήματα, τα οποία οι κακοί, ψεύτες γιατροί δεν τα διέγνωσαν ούτε τα αντιμετώπισαν. Εν τω μεταξύ Δημακοπούλου και Κραβαριτης ούτε μεταξύ τους δεν συμφωνούν για το ποια ήταν τελικά η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας».

Στη συνέχεια, στάθηκε στις αντιδράσεις της μητέρας καθ’ όλη την διάρκεια της δίκης η οποία παρακολουθούσε σιωπηλή και ανέκφραστη όλη τη διαδικασία.

«Κάθε φορά που έβλεπα ότι δεν αντιδράει σκεφτόμουν ότι αν ήμουν στην θέση της δεν ξέρω τι θα γινόταν εδώ μέσα. Μακελειό, θα με κρατούσατε. Θα με είχατε πίσω με το μεταγωγών. Και ξαναλέω προσωπικά θα “έπεφτα” πάνω στον Ηλιάδη, στον Τζιούβα όπως εγώ αντιλαμβάνομαι από άποψη δικαστικής ψυχολογίας».

«Στην απολογία της άλλοτε τον προσφωνούσε “Μάνο” άλλοτε, “πατέρα της Τζωρτζίνας” και άλλοτε “κύριο Δασκαλάκη’’», θα επισημάνει ο δικηγόρος, ο οποίος υπενθύμισε τα ανώνυμα τηλεφωνήματα της κατηγορούμενης.

«Προσπερνάω όλα περί μαγισσών περί απιστιών. Στις 30 Ιανουαρίου σε ανταλλαγή μηνυμάτων με την αδερφή της γράφει ότι “μετά την Τζωρτζίνα τελειώσαμε”. Στις 15 Μαρτίου παίρνει τηλέφωνο δημοσιογράφο παριστάνοντας τη μητέρα της υποτιθέμενης καινούργιας κοπέλας του κου. Δασκαλάκη και της λέει “βρείτε τον και θα βρείτε τι έχει γίνει με τα παιδιά’’. Πρέπει να την κηρύξετε ενοχή και για τα δύο».

«Όλες οι σκέψεις της γύριζαν γύρω από τον Μάνο»

Ο Δημήτρης Καράμπελας, ο άλλος δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη είπε πως η κατηγορούμενη χρησιμοποίησε το παιδί της ώστε να γυρίσει σπίτι ο σύζυγός της.

«Πρόκειται για μια σύζυγο που όλες οι σκέψεις της γύριζαν γύρω από τον κ Δασκαλάκη. Πίστεψε ότι με τον τρόπο της θα μπορούσε να τον κρατήσει. Αλλά ποιος ήταν αυτός ο τρόπος; Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Η Τζωρτζινα ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Από υγιέστατο κατέστη τετραπληγικό και κατέρρευσε. Εάν ο θάνατος της ήταν λύτρωση είναι μια άλλη κουβέντα».

Στη συνέχεια, μίλησε για το πρώτο το περιστατικό με την ζωρτζίνα.

«Άφησε στο νοσοκομείο την αδερφή της και η ίδια έφυγε για να πάρει πράγματα. Και άντε να καταλάβουμε ότι ήθελε να πάει στο σπίτι της που ήταν δέκα λεπτά από εκεί, αλλά γιατί να πάει και στο σπίτι στην Αλισσό; Τι ήθελε πραγματικά να πάρει μαζί της ή τι ήθελε να καλύψει;

Ένταση με Κούγια

Στην συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε το αίτημα να πάρει γραπτώς στα χέρια του την αγόρευση της εισαγγελέως που κράτησε σχεδόν 12 ώρες.

Κούγιας: Είχα την ατυχία να μην παρευρίσκομαι κατά την αγόρευση της και στις ερωτήσεις σας κυρία πρόεδρε, πληροφορήθηκα από τους συνεργάτες μου, ότι η ειρωνεία “πήγε σύννεφο”. Δεν έχω εμπιστοσύνη στην εισαγγελέα. Την καταγγέλλουμε στα πειθαρχικά του Αρείου Πάγου.

Εισαγγελέας: Οι εισαγγελείς στα ακροατήρια αγορεύουν. Το λέει και η λέξη, η αγόρευση είναι προφορική ανάπτυξη λόγου. Δεν είμαι υποχρεωμένη λοιπόν. Αν δεν τον θυμούνται οι συνήγοροι τον λόγο μου, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα και δεν θα το λύσω εγώ. Αν εκτιμάει ο συνήγορος ότι αυτά που είπα θα τα αλλάξω μετά και θα γράψω αλλά, λυπάμαι ειλικρινά γιατί εμμέσως με κατηγορεί για μελλοντικό ποινικό αδίκημα.

Κούγιας: Και βέβαια δεν έχω εμπιστοσύνη στην εισαγγελέα. Ζητούμε να γίνει τώρα η κατάθεση των εγγράφων της αγόρευσης της εισαγγελέως και προσφεύγουμε προς το δικαστήριο.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα Κούγια.