Δημήτρης Αρβανίτης: Πέρασε τις φετινές σειρές από κόσκινο – Ποια χαρακτήρισε «χαμηλού επιπέδου»;
Τηλεόραση

Δημήτρης Αρβανίτης: Πέρασε τις φετινές σειρές από κόσκινο – Ποια χαρακτήρισε «χαμηλού επιπέδου»;

Δημήτρης Αρβανίτης: Πέρασε τις φετινές σειρές από κόσκινο – Ποια χαρακτήρισε «χαμηλού επιπέδου»;

Ο γνωστός σκηνοθέτης σχολίασε τη Μάγισσα, τον Σασμό, τη Γη της ελιάς, το Ναυάγιο, την Παραλία αλλά και τον Γιατρό

Ο Δημήτρης Αρβανίτης ο γνωστός σκηνοθέτης μεταξύ άλλων και των σειρών Κλεμμένα όνειρα και Η ζωή της άλλης, μίλησε στο Γεια σου και αξιολόγησε κατά την προσωπική του άποψη τις φετινές σειρές μυθοπλασίας των καναλιών.

Ποιες του άρεσαν και ποιες όχι;

«Εννιά εκατομμύρια πληθυσμό δεν μπορείς να έχεις τόσα κανάλια και τόσα σίριαλ.

Η Μάγισσα, τουλάχιστον το πρώτο επεισόδιο που είδα με άφησε αδιάφορο δραματουργικά. Για μένα δεν είναι κάτι καινούργιου είναι κάτι παλιό. Και σαν σενάριο είναι εξαιρετικά παλιό. Μου έκανε εντύπωση η απεικόνιση της εποχής που με κανέναν τρόπο δεν είναι Μάνη, δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, είναι τελείως αφηρημένο. Δεν είναι δυνατό οι πειρατές να βάλουν δύο σκουλαρίκια και να λέγονται πειρατές.

Είναι θέμα του ΕΣΡ αν επιτρέπεται να παίζονται τέτοιες σκηνές σεξ. Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να παίζεται.

Και στην Παραλία ο μύθος δεν προχωρεί, οι ηθοποιοί είναι αμήχανοι.

Ένα καλό παράδειγμα σειράς για μένα είναι ο Γιατρός με τον Μαρκουλάκη γιατί διαφέρει το θέμα, ο Μαρκουλάκης κρατάει όλη την υπόθεση επάνω του. Είναι μία σειρά που την περίμενα με μεγάλη χαρά να τη δω, με εντυπωσίασε το τρέιλερ.

Το Ναυάγιο, έχει στρατηγική στο σενάριο όμως πλαταίνει σε μεγάλο του μέρος. Το ναυάγιο έπρεπε να γίνει στο τέλος του πρώτου επεισοδίου.

Δεν μου άρεσε η πρώτη, η δεύτερη και δεν μου αρέσει και η τρίτη σεζόν του Σασμού. Είδα ελάχιστα. Δεν πιστεύω σε αυτή τη σειρά. Ο κόσμος καλά κάνει και τη βλέπει, εμένα δεν με αφορά το θέμα.

Η γη της ελιάς όταν ξεκίνησε είχε κάποιες προδιαγραφές να συνεχίσει. Στη διαδρομή οι ηθοποιοί πολλές φορές παίζουν σε επίπεδο παιδικό. Είναι προϊόν πολύ χαμηλού επιπέδου που θα έπρεπε στη σύγχρονη εποχή να έχει βελτιωθεί».

Όπως είπε αυτή την περίοδο δεν κάνει σειρά αλλά ετοιμάζει ταινία.

Διαβάστε επίσης:

Θανάσης Πάτρας: «Η φιλοδοξία του καθενός είναι θεμιτή. Η ματαιοδοξία είναι το πρόβλημα»