Δημήτρης Μπάσης: «Οι τύψεις που είχα με έκαναν να είμαι καλύτερος στο δεύτερο παιδί»
Τηλεόραση

Δημήτρης Μπάσης: «Οι τύψεις που είχα με έκαναν να είμαι καλύτερος στο δεύτερο παιδί»

Δημήτρης Μπάσης: «Οι τύψεις που είχα με έκαναν να είμαι καλύτερος στο δεύτερο παιδί»

Μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη από τον γνωστό καλλιτέχνη

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» μίλησε ο Δημήτρης Μπάσης.

Ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε με συγκίνηση στην απώλεια του Δημήτρη Μητροπάνου, στο πώς διαχειρίστηκε την επιτυχία του αλλά και στην οικογένειά του.

«Δούλεψα με τον Μητροπάνο μια δεκαετία γεμάτη με κάποια διαλείμματα ενδιάμεσα. ήρθαμε πάρα πολύ κοντά σε αυτή τη δεκαετία, θεωρώ ότι είναι ένας σταθμός στην καριέρα μου και με έχει στιγματίσει με την καλή έννοια. Θα έλεγα ότι μου λείπει πάρα πολύ».

«Η απώλεια του για εμένα ήταν δυνατή. Χαίρομαι που τον γνώρισα από κοντά, χαίρομαι που μπορώ να λέω στις νέες γενιές τι ήταν αυτός ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής. Πριν φύγει ο Δημήτρης, ήμασταν σε σχήμα μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα και εκείνον. Αυτή ήταν και η τελευταία του συνεργασία. Είχαμε αποχαιρετιστεί για τις διακοπές του Πάσχα, είπαμε πως θα τα ξαναπούμε μετά το Πάσχα και ήταν εκείνη η δεύτερη ημέρα του Πάσχα που έφυγε ο Δημήτρης».

«Ήταν ξαφνικό, ναι. Δουλεύαμε κανονικά. είχε αναρρώσει πλήρως από τα προβλήματα υγείας που είχε και ήταν καλά. Ήταν κάτι πολύ ξαφνικό, δεν το περίμενε κανείς. Ήταν σοκαριστικό. Ήμουν στο χωριό μου για τις διακοπές του Πάσχα, με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν πως έφυγε ο Δημήτρη» είπε συγκινημένος.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μπάσης αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του. Όπως είπε, τον ανακάλυψε το 1993 στη Θεσσαλονίκη ο Σταμάτης Κραουνάκης και τον κάλεσε για ακρόαση. Ο τραγουδιστής κατέβηκε στην Αθήνα με ωτοστόπ, σταματώντας τρία αυτοκίνητα στην Εθνική προκειμένου να φτάσει στην Αθήνα.

«Είναι εύκολο να ψωνιστείς εάν δεν έχεις ανθρώπους στον περίγυρό σου να σε προσγειώσουν. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς αυτό. Είχα ανθρώπους που ήταν δίπλα μου και ο Χρήστος Νικολόπουλος, που μου έγραψε τα πρώτα μου τραγούδια, ήταν από τους ανθρώπους που με προσγείωσαν απότομα. Μου είπε “Μπασάκι, πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ο τραγουδιστής του ενός τραγουδιού” τότε με τους Ψίθυρους Καρδιάς».

Όπως είπε ο Δημήτρης Μπάσης, με την επιτυχία των «Ψίθυρων Καρδιάς» είδε τη συμπεριφορά των γύρω του να αλλάζει απότομα.

Η αντίδραση του πατέρα του για την αλλαγή επιθέτου

Ο τραγουδιστής δεν θέλει να μιλάει για την προσωπική του ζωή, τονίζοντας πως είναι εύκολο να περιφρουρήσεις την ιδιωτικότητά σου.

«Όταν ακούω καλλιτέχνες να λένε “δεν με αφήνουν ήσυχο οι κάμερες», θεωρώ ότι το προκαλούν και λίγο”».

Το επίθετό του, Μπίμπασης, το άλλαξε το 1990 στις αρχές της καριέρας του, για να γίνει πιο εύηχο. Αυτό προκάλεσε σοκ στον πατέρα του, με τον Δημήτρη Μπάση να του εξηγεί πως έπρεπε να είναι δισύλλαβο.

«Γιατί, και ο Χριστοδουλόπουλος δεν κάνει καριέρα;» του είχε πει τότε.

Για την οικογένειά του

«Τα παιδιά μου ακούνε τα τραγούδια μου, όχι όμως με μανία».

«Έχασα πολλά κεφάλαια από το πρώτο μου παιδί, γιατί έτρεχα πολύ. Οι τύψεις που είχα με έκαναν να είμαι καλύτερος στο δεύτερο παιδί».

Στήριγμά του αποτελεί η σύζυγός του, με τον ίδιο να παραδέχεται πως κάλυψε τα κενά που είχε αφήσει εκείνος στην οικογένειά τους.

«Εγώ και η σύζυγός μου σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, δίνουμε χώρο. Η ελευθερία είναι σχετική, υπάρχουν κανόνες στο γάμο, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει και καταπίεση» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Νύχτα στάσου – Twitter: «Μόνο ο Μπάσης μπορεί να ερμηνεύσει με αξιοπρέπεια Μίκη Θεοδωράκη»