Δημήτρης Κουτσούμπας: Η viral ατάκα για τους «Sugar Daddies»  – Εκνευρισμένη η Καλογεροπούλου – «Έχει πέσει θύμα Luben»
Τηλεόραση

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η viral ατάκα για τους «Sugar Daddies» – Εκνευρισμένη η Καλογεροπούλου – «Έχει πέσει θύμα Luben»

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η viral ατάκα για τους «Sugar Daddies»  – Εκνευρισμένη η Καλογεροπούλου – «Έχει πέσει θύμα Luben»

Η ατάκα που μονοπωλεί τα social media

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή με αφορμή την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο πρόεδρος του ΚΚΕ έκανε λόγο για «sugar daddies» ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι ήταν ένα σεξιστικό χτύπημα και το όνομά του ήδη τρεντάρει στο Χ (πρώην Twitter).

«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Μάλλον θα πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε.

Το ΠΑΣΟΚ ειδικά λέει ότι απλά πρέπει πρώτα να γίνει αναθεώρηση του άρθρου 16 και επικαλείται το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, οι φοιτητές του οποίου έχουν πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το ευρωπαϊκό μοντέλο έναντι του κυπριακού, κάνει άσφαιρη και παραπλανητική κριτική, καθώς προωθείται σε όλη την ΕΕ η ιδιωτικοποίηση. Η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων θα είναι Δούρειος Ίππος για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δημόσιων πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα, ενώ έγινε γενίκευση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά επί διακυβέρνησής του», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Η Ελένη Καλογεροπούλου βρέθηκε καλεσμένη στο Action 24 και την εκπομπή, Πίσω από τις γραμμές, και εξερράγη βλέποντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Για να το πούμε πιο απλά, ο κ. Κουτσούμπας λέει ότι κάποιες φοιτήτριες γίνονται πόρνες για να πληρώσουν τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Δηλαδή απορώ πως ειπώθηκε αυτή η δήλωση στη Βουλή. Απαράδεκτη δήλωση του κ. Κουτσούμπα! Δεν έχει προηγούμενο! Απόλυτα ρατσιστική. Νομίζω ότι ο κ. Κουτσούμπας έχει πέσει θύμα του Luben και θεωρεί ότι όλα είναι χαριτωμένα από ένα σημείο και μετά. Δεν το βάζω καν σε σχέση με τη γιορτή της γυναίκας. Ο σεβασμός που οφείλουν οι άνθρωποι στις γυναίκες είναι καθημερινός, δεν έχει γιορτές. Εγώ δεν είμαι υπέρ αυτής της άποψης. Θεωρώ ότι οφείλουν όλοι οι άνθρωποι να σέβονται όλους τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, σε καθημερινή βάση. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να μιλάνε για νέα παιδιά με αυτόν τον τρόπο και δη κοπέλες που πάνε να σπουδάσουν. Δηλαδή οι χαριτωμενιές κάποια στιγμή έχουν ένα όριο και εδώ πέρα βλέπουμε ότι πέφτει θύμα του ίδιου του του εαυτού ο κ. Κουτσούμπας».

Διαβάστε επίσης

Η παραλία: «Σκληρές οι εικόνες με τον Δημητρό! Βασανίστηκε απάνθρωπα ενώ ήταν ένα αιώνιο παιδί»