Δημήτρης Μακρυνιώτης: Η εξομολόγησή του για τη σοβαρή ασθένεια που πάσχει – «Ήταν σοκ»
Τηλεόραση

Δημήτρης Μακρυνιώτης: Η εξομολόγησή του για τη σοβαρή ασθένεια που πάσχει – «Ήταν σοκ»

Δημήτρης Μακρυνιώτης: Η εξομολόγησή του για τη σοβαρή ασθένεια που πάσχει – «Ήταν σοκ»

Η συγκίνηση για τη σύντροφό του, Βάσω Μαζωνάκη αλλά και η συμβουλή που του έδωσε ο κουνιάδος του, Γιώργος Μαζωνάκης

Μια διαφορετική συνέντευξη πήραν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στο Στούντιο 4 μιας και φιλοξένησαν τον ζαχαροπλάστη της εκπομπής, Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Ο γνωστός pastry chef μίλησε για τη σοβαρή αυτοάνοση ασθένεια από την οποία πάσχει και πώς του άλλαξε τη ζωή.

Μάλιστα είχε ιδιαίτερο άγχος μιας και ήταν η πρώτη του σοβαρή συνέντευξη στην τηλεόραση, όμως όπως είπε θέλει να επηρεάσει θετικά όσους πάσχουν από την ίδια ασθένεια που πάσχει.

«Αν καταφέρω να αντιληφθεί έστω και ένας άνθρωπος πώς αντιμετωπίζω την ασθένειά μου, είναι κάτι θετικό» ανέφερε.

«Έχω ένα ξυπνητήρι κάθε τρεις ώρες για την υπόλοιπη ζωή μου»

«Έχω μυασθένεια Gravis που παλιά ονομαζόταν βαριά μυασθένεια και χαιρετούσες. Αυτό είχε ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Είναι ξεκάθαρα μη αναστρέψιμη. Εμφανίστηκε όταν μία μέρα έπεσε το μάτι μου. Κάναμε εξετάσεις και το βρήκαμε. Όταν πέφτει ασυναίσθητα ανοίγει το άλλο.
Η διάγνωση έγινε πριν από 4-5 χρόνια. Ήταν σοκ. Με το που πατάς διαβάζεις πρώτα “προσδόκιμο όριο ζωής”.
Σκέφτηκα την κόρη μου κατευθείαν. Ο γιατρός μου μού είπε ότι απαγορεύεται το μπότοξ και ούτε κατσαρόλα να σηκώνω. Και έλεγα “τι λέει;”. Πρέπει να αλλάξει η ζωή σου. Μου έδωσε μια αγωγή, έχω ένα ξυπνητήρι κάθε τρεις ώρες σε όλη μου τη ζωή. Η μεγαλύτερη ευλογία που μου έδωσε ο Θεός, αυτό το τρίωρο. Χτυπάει το ξυπνητήρι και βλέπω ότι όλα τα άλλα είναι μικρά. Μου άλλαξε τη ζωή μαζί με τη βοήθεια που έλαβα από το κορίτσι μου και τον αδελφό της» ανέφερε.

Έκανα πολύ καιρό να το διαχειριστώ. Στην αρχή έπεσα σε μία κατάθλιψη. Έχω και μία μανιοκατάθλιψη διεγνωσμένη και γίνεται πόλεμος. Αλλά η Μιχαέλα, η κοπέλα μου, οι γονείς μου με βοήθησαν. Κάθε 1,5 χρόνο έχω μία έξαρση, που μπορεί να νοσηλευτώ. Έχω έρθει και έχουμε κάνει εκπομπή ενώ είμαι σε έξαρση. Γυρίζω από την άλλη, το ελέγχω. Είμαι πιο δυνατός από αυτό.

Η κόρη μου με είχε δει στο ξενοδοχείο που έπεσε το μάτι μου και της εξήγησα. “Είσαι δυνατός” μου λέει. Στην αρχή ήταν καταρρακωμένοι όλα. Η Βασούλα (σ.σ. η σύντροφός του) είναι βράχος. Είναι ωραίο να είσαι τυχερός και να έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου» είπε με συγκίνηση.

Η Βάσω και ο Γιώργος Μαζωνάκης στη ζωή του

Μιλώντας για τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον κουνιάδο του είπε: «Είναι πολύ θρήσκος και ακολουθώντας τον είδα πράγματα που μου αρέσουν.

Μου έμαθε να μην είμαι νάρκισσος. Όταν δυο-τρεις φορές πήγα να χάσω την μπάλα γαιτί νόμιζα ότι είμαι κάποιος, με πήρε τηλέφωνο να πάω να πιω έναν καφέ μαζί του. Και μου είπε μόνο “είσαι ζαχαροπλάστης”. Κατάλαβα. Νόμιζα ότι επειδή βγήκα στην τηλεόραση κάτι έγινε. Την είχα δει κοσμικός» ανέφερε.

Μάλιστα ο Θανάσης του αποκάλυψε ένα σκηνικό που τους είχε εκνευρίζει ως νάρκισσος.

Μιλώντας για τη σύντροφό του και αδελφή του Γιώργου Μαζωνάκη, ανέφερε ότι τη γνώρισε μέσα σε κοινή παρέα και ήταν πολύ σοβαρή.

«Νόμιζα ότι είμαι γεννημένος μόνο για δύσκολα. Δεν έβρισκα ευτυχία σε τίποτα, δεν πείραζα άνθρωπο, βοηθούσα, αλλά δεν έβρισκα αντίκρισμα.

Είχα δημιουργήσει αυτή τη μανιοκατάθλιψη και στο όριο την απολάμβανα κιόλας».

«Πιο παντρεμένος δεν γίνεται να είμαι» είπε για τη σύντροφό του ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει παντρευτεί με τη Βάσω Μαζωνάκη. «Προσέχει τα πάντα να είμαι καλά χωρίς κανένα δικό της συμφέρον. Εγώ είμαι έτσι μαζί της. Εγώ το είχα, οι αποθήκες αγάπης μου είναι πάρα πολύ μεγάλες» είπε χαρακτηριστικά.