Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Η τελευταία του επιθυμία έγινε πραγματικότητα!
Τηλεόραση

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Η τελευταία του επιθυμία έγινε πραγματικότητα!

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Η τελευταία του επιθυμία έγινε πραγματικότητα!

Δείτε στιγμιότυπα από το Στούντιο 4

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η τελευταία επιθυμία του σπουδαίου ηθοποιού έγινε πράξη.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώθηκε εκδήλωση από τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, και τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι ένα 90,4» όπου εκτέθηκαν πολλά προσωπικά είδη του, σαν να βρισκόταν ο επισκέπτης στο προσωπικό καμαρίνι του.

Η Νάντια Μουρούζη παραχώρησε προσωπικά του αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας.

Χειρόγραφα, φωτογραφίες, θεατρικά κοστούμια, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα τιμητικό κύπελλο του Ολυμπιακού είναι στη διάθεση όλων εκείνων που τον αγάπησαν μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

«Ήταν επιθυμία του σφοδρή γιατί είχε μεγάλη αγάπη με τα αντικείμενά του. Κάθε κομμάτι, κάθε αντικείμενο είναι και μια ανάμνηση. Και ήταν πολύ δεμένος με τις αναμνήσεις του.

Πιστεύω ότι σήμερα εκπληρώθηκε αυτή η επιθυμία του και με το καλύτερο τρόπο. Ήταν Πειραιωτάκι και μόρτης.

Και τα βιβλία του που φρόντιζε και τα έδενε με τα αρχικά του, και τα γυαλάκια του και οι φακοί του. Όλα αυτά είχαν συναισθηματική αξία γιατί αγαπούσε τα πραγματάκια. Το σπίτι του ήταν γεμάτο και είχε πολλά πράγματα. Μακάρι να γίνει κάτι ανάλογο και για άλλους καλλιτέχνες. Να υπάρχει το θεατρικό μουσείο που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι αντίστοιχο», ανέφερε η Νάντια Μουρούζη.

Το Στούντιο 4 βρέθηκε εκεί και μοιράζεται εικόνες από το καμαρίνι του αείμνηστου ηθοποιού που είναι προσβάσιμο σε όλους.

Διαβάστε επίσης

«Έλεγαν ότι ο Κέντρος είναι δύσκολος και περίεργος. Το “ιδιόρρυθμος” το έχω πληρώσει ακριβά»