Δημήτρης Σαμόλης: «Στοχοποιήθηκα και ως μικρός και ως μεγάλος. Όταν το υποστείς…»
Τηλεόραση

Δημήτρης Σαμόλης: «Στοχοποιήθηκα και ως μικρός και ως μεγάλος. Όταν το υποστείς…»

Δημήτρης Σαμόλης: «Στοχοποιήθηκα και ως μικρός και ως μεγάλος. Όταν το υποστείς…»

Ο ηθοποιός μιλά για τη νέα παράσταση που γράφει και πρωταγωνιστεί στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Ο Δημήτρης Σαμόλης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή, Στούντιο 4, με αφορμή την παράσταση που γράφει και πρωταγωνιστεί με τίτλο «Οι Στρακαστρούκες».

Ο ηθοποιός με αφορμή το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, αναφέρεται στο μπούλινγκ που δέχεται ο εκάστοτε άνθρωπος στην περίπτωση που διαφέρει από το κοινό σύνολο.

Ο ίδιος αν και ήταν σε μικρή ηλικία στους δημοφιλείς μαθητές του σχολείο, έχει βρεθεί πολλές φορές στην αντίπερα όχθη, βιώνοντας χαρακτηρισμούς από άλλους συμμαθητές και όχι μόνο.

«Είναι ένα παιδί ξεχωριστό που δεν χωρά στην κοινωνία. Αυτά τα παιδιά τα έχουμε δει πολλές φορές στις ειδήσεις και όχι για καλό λόγο. Το να νιώθεις απομονωμένος εξαρτάται από πολλά πράγματα.

Έχει να κάνει από το σώμα σου να είναι διαφορετικό, η καταγωγή σου να είναι διαφορετική, η σεξουαλικότητά σου διαφορετική.

Είμαι ένα τέτοιο παιδί. Ήμουν λίγο mixted περίπτωση. Ήμουν δημοφιλής και ταυτόχρονα δεχόμουν τα βέλη.

Ένα αγόρι επειδή δεν παίζει μπάλα στα 13 του και τραγουδά, στοχοποιείται εύκολα. Τα παιδιά δεν φιλτράρουν αυτά που λένε. Στοχοποιήθηκα και ως μικρός και ως μεγάλος!

Όταν υποστείς μπούλινγκ ως μικρός, δεν περιμένει κάποιος να αντιδράσεις. Όταν το υποστείς πιο μεγάλος είναι πιο ταπεινωτικό γιατί θα έπρεπε να αντιδράσεις.

Μπορεί κάποιος να πει κάτι σαν αστείο και να μην είναι πραγματικά αστείο. Κάποιες φορές αντιδρώ και κάποιες όχι. Κρατάς πισινή να μην φανείς ο περίεργος. Τα μέτωπα δεν με νοιάζουν.

Είναι λεπτές οι γραμμές, είναι γκρι οι περιοχές και τα χρώματα θαμπώνουν με μαεστρία. Έχει ανοίξει αυτός ο δημόσιος διάλογος και καλά έχει κάνει και έχει ανοίξει».

Διαβάστε επίσης

Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ: Ο Σταύρος προσεγγίζει τον Χρήστο για να τον χρησιμοποιήσει στο ύπουλο σχέδιό του