Δούρου – Κωνσταντοπούλου: Ανταλλαγή πυρών στη Βουλή
Τηλεόραση

Δούρου – Κωνσταντοπούλου: Ανταλλαγή πυρών στη Βουλή

Δούρου – Κωνσταντοπούλου: Ανταλλαγή πυρών στη Βουλή

Οι αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα

Η άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου ήρθη ομόφωνα από τη Βουλή προκειμένου να συνεχιστεί με ταχύτατους ρυθμούς η δίκη για το μάτι.

Κατά την Ολομέλεια της Βουλής, η κόντρα μεταξύ της Ρένας Δούρου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τα δύο στελέχη να ανταλλάσσουν έντονους χαρακτηρισμούς.

«Η υπόθεση αυτή δεν αφορά την πολιτική υπόσταση κανενός. Η υπόθεση αυτή αφορά τα δίδυμα κοριτσάκια που έχασαν την ζωή τους και δεν έμεινε κανείς για να τα υπερασπιστεί», είπε αρχικά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στην κ. Δούρου.

«Η τραγωδία θα είναι πάντα χαραγμένη στην ψυχή μου. Η οδύνη δεν παραγράφεται. Δυστυχώς κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα και αγνοώντας το ακριβές νομικό πλαίσιο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να με δείξουν ως ένοχη για την εθνική τραγωδία.

Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κλίμα ενοχής μου για την πολιτική αλλά και φυσική μου εξόντωση. Δεν το κατάφεραν. Σε αυτό το δυσώδες μιντιακό περιβάλλον οι πολίτες ψήφισαν την παράταξή μου με 35%», πρόσθεσε από την πλευρά της η Ρένα Δούρου.

Και στο σημείο αυτό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου που εκπροσωπεί οικογένειες που επλήγησαν στο Μάτι, ξέσπασε λέγοντας: «Το Μάτι είναι έγκλημα που συνιστά κακούργημα και όχι πλημμέλημα.

Η Βουλή έχει ευθύνη να μην πλαστογραφείται μέσω των πρακτικών η αλήθεια για χάρη κανενός. Υπήρχαν κορυφαίες κυβερνητικές και πρωθυπουργικές ευθύνες που αναλήφθηκαν μόνο προφορικά.

Για να μην υπάρχει υποκρισία μέσα στην αίθουσα η υπόθεσης που αφορά το Μάτι είναι υπόθεση ακραίων παρεμβάσεων στο έργο της δικαιοσύνης. Από το ρόλο που διαδραμάτισε η διορισμένη από την ελεγχόμενη κυβέρνηση κα Δημητρίου, από το ρόλο που διαδραμάτισε η διορισμένη από την εμπλεκόμενη κυβέρνηση κα Παπασπύρου από το ρόλο που διαδραμάτισε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής που ζήτησε να ελεγχθούν τα θύματα για αυθαίρετα».