Έφη Αχτσιόγλου για τις φωτιές: «Δεν μπορεί το μόνο σχέδιο να είναι η εκκένωση»
Τηλεόραση

Έφη Αχτσιόγλου για τις φωτιές: «Δεν μπορεί το μόνο σχέδιο να είναι η εκκένωση»

Έφη Αχτσιόγλου για τις φωτιές: «Δεν μπορεί το μόνο σχέδιο να είναι η εκκένωση»

Η πρώτη συνέντευξη της υποψήφιας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη της συνέντευξη έδωσε η Έφη Αχτσιόγλου, μετά την ανακοίνωση για υποψηφιότητα της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψήφια πρόεδρος αναφέρθηκε τόσο στις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας αυτές τις μέρες όσο και το πώς θα κινηθεί η ίδια εάν εκλεγεί επικεφαλής του κόμματος.

Για τις φωτιές

«Είναι δύσκολη η συνθήκη αυτή τη στιγμή. Για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις περιοχές, για την ασφάλειά τους, για τους συγγενείς που θα ανησυχούν. Η σκέψη μας είναι πρωτίστως στους ανθρώπους που επιχειρούν στο πεδίο. Στους πυροσβέστες, στου εθελοντές. Έχουν καεί περιουσίες ζωής. Έχω ενημερωθεί ότι έχουν καεί και ζωάκια. Βλέπουμε τι σημαίνει κλιματική κρίση.

Κάθε καλοκαίρι γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο, κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν γίνεται να είναι πέμπτο καλοκαίρι ο κ. Μητσοτάκης και να λέει ότι είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι και να μην υπάρχει επαρκής ανταπόκριση. Δεν γίνεται να είναι το μόνο σχέδιο η εκκένωση. Δεν μπορούν να λείπουν πυροσβέστες και εναέρια μέσα. Δεν μπορούν να μένουν αβοήθητοι οι άνθρωποι.

Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτού του υποτιθέμενου συντονισμού; Κάτι πρέπει να αλλάξει και από την ίδια την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα αλλά είμαστε σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε μια τετραετία και παρέλαβε ένα χάος από τον εαυτό της».