Ο Άκης Πετρετζίκης μάς βάζει και πάλι στην κουζίνα με μια συνταγή που υπόσχεται γλύκα και απόλαυση χωρίς δυσκολία. Αυτή τη φορά, ετοίμασε αφράτα, σπιτικά donuts γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα, ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας.

Η ζύμη τους είναι απλή και ελαφριά, ενώ το μέλι και η βανιλίνη προσθέτουν ένα διακριτικό άρωμα που τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά. Στη γέμιση, η μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη ισορροπεί γλυκά τη γεύση, ενώ αν θέλεις μπορείς να τα τελειώσεις με λίγο ινδοκάρυδο για έξτρα άρωμα και υφή.

Η πιο εύκολη τούρτα παγωτό banoffee του καλοκαιριού – Απόλαυση σε κάθε κουταλιά!

Ψήνονται στον φούρνο, αλείφονται με ελαιόλαδο και είναι έτοιμα να κλέψουν την παράσταση και τις καρδιές όσων τα δοκιμάσουν.

Υλικά:

Για τη ζύμη

15 γρ. φρέσκια μαγιά
80 γρ. νερό
30 γρ. μέλι
25 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
1 αυγό, μεσαίο
½ γρ. αλάτι
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
1 βανιλίνη

Για τη σύνθεση

280 γρ. μαρμελάδα φράουλα, χωρίς ζάχαρη
60 γρ. ινδοκάρυδο, προαιρετικά
ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Διαβάστε επίσης: Σοκολατένιες μπουκίτσες με παγωμένα raspberries – Ο πιο εύκολος τρόπος να εντυπωσιάσεις με κάτι δροσερό και χειροποίητο