Ο Άκης Πετρετζίκης μάς προτείνει μια δροσερή και άκρως λαχταριστή συνταγή για εύκολη τούρτα παγωτό banoffee, που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.

Με λίγα απλά υλικά και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα γλυκό που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του παγωτού με τη γλύκα της καραμέλας και την αγαπημένη γεύση της μπανάνας.

Η σαλάτα με πεπόνι και προσούτο του Άκη Πετρετζίκη που θα απογειώσει το καλοκαίρι σας!

Η βάση με τα τραγανά μπισκότα, η πλούσια στρώση παγωτού και η διακόσμηση με σαντιγί και κουβερτούρα κάνουν αυτή την τούρτα ιδανική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Λίγα φύλλα δυόσμου στο σερβίρισμα δίνουν την τέλεια τελική πινελιά.

Μια συνταγή απλή, δροσερή και απόλυτα απολαυστική!

Υλικά:

  • 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. μπανάνες, αποξηραμένες
  • 510 γρ. παγωτό καραμέλα, 850 ml
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 30 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Διαβάστε επίσης: Άκης Πετρετζίκης: Βρήκε τον νέο του «gym bro» και είναι ο… γιος του!