Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Δεν θα δεχτώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά»
Τηλεόραση

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Δεν θα δεχτώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά»

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Δεν θα δεχτώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά»

Οι πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ξεκαθάρισε πώς θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και θα είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες.

«Η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στην πορεία της Δεν έστειλαν ένα μήνυμα συνέχεις στην διαδρομή που χαράξαμε πριν τέσσερα χρόνια. Αλλά μας έδωσαν μια ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε στον δρόμο των μεγάλων αναγκών που έχει η πατρίδα μας. Έκλεισαν οριστικά έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας που κράτησαν πίσω τη χώρα μας και δίχασαν την κοινωνία.

Ευχαριστώ και ευγνωμονώ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την εμπιστοσύνη τους. Η απλόχερη στήριξη μας αυξάνει την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις ελπίδες τους. Νιώθω βαρύτερο τοι χρέος να υπηρετήσω την πατρίδα με περισσότερες δυνάμεις. Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα αλλά θα παραμείνω πιστός στο καθήκον μου. Με σχέδιο, αφοσίωση και σκληρή δουλειά χωρίς να ανεχτώ καμία έπαρση και καμία αλαζονική συμπεριφορά.

Είμαστε απέναντι στα προβλήματα και δίπλα στους πολίτες. Όσο σημασία αποδίδω στην αποτελεσματικότητα της νέας κυβέρνησης, θα πολεμήσω κάθε στάση που περιφρονεί τη στάση της κοινωνίας.

Όταν πριν από 20 χρόνια που έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, δεν  φανταζόμουν ότι θα ήμουν μπροστά σας για δεύτερη φορά αυτοδύναμος πρωθυπουργός με μια ισχυρή εντολή. Δούλεψα πολύ σκληρά, να μαθαίνω από τα λάθη μου και να γίνομαι καλύτερος. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Αλλά το μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στην οικογένειά μου, τη Μαρέβα, τον Κωνσταντίνο, τη Σοφία και τη Δάφνη. Με κρατούσατε προσγειωμένο».