Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Η διαφορά μας με τον αντίπαλο είναι στις 24 μονάδες! Ξεκινάμε σκληρή δουλειά»
Τηλεόραση

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Η διαφορά μας με τον αντίπαλο είναι στις 24 μονάδες! Ξεκινάμε σκληρή δουλειά»

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Η διαφορά μας με τον αντίπαλο είναι στις 24 μονάδες! Ξεκινάμε σκληρή δουλειά»

Το μήνυμα ενότητας του πρωθυπουργού

Τις καθιερωμένες του δηλώσεις έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από τα γραφεία της Πειραιώς αφού η νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει προηγούμενο.

Με 158 έδρες κατάφερε να έχει την απόλυτη αυτοδυναμία, με τον πρωθυπουργό να υπόσχεται σκληρή δουλειά και ένα καλύτερο αύριο.

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους! Για δεύτερη φορά όλη η Ελλάδα είναι μπλε. Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον καθένα από εσάς, στα κομματικά στελέχη. Ξέρω πόσο κουραστήκατε αλλά σήμερα το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές μας. Μας έδωσε ισχυρή εντολή να πάμε τολμηρά και σταθερά μπροστά. Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Για πρώτη φορά, η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει σε μια τετραετία να αυξήσει τα ποσοστά της, να κερδίσει περισσότερους φίλους.

Αλλά κυρίως αυτό που πετύχαμε είναι να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο του διχασμού και της τοξικότητας που άνοιξε πριν μια δεκαετία. Θέλω να ξέρετε ότι η ευθύνη που αισθάνομαι στους ώμους μου είναι βαριά. Σήμερα θα γιορτάσουμε και αύριο θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Η ΝΔ είναι σήμερα το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Έχουμε ακριβώς τον ίδιο αριθμό βουλευτών το 2019, μόνο που τώρα η διαφορά μας με τον αντίπαλο είναι 241 μονάδες, ενώ τότε ήταν 8.

Προσέξτε! Αυτή η πολιτική κυριαρχία δεν είναι αλαζονεία. Θέλω να είμαστε προσγειωμένοι και να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Εκφράζω τις προσδοκίες όσων συμπολιτών μας δεν μας στήριξαν. Είμαι σίγουρος πώς για μια ακόμη φορά θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών με το έργο της δεύτερης τετραετίας μας.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ καθώς είμαστε σήμερα εδώ πέρα μπροστά στα κομματικά μας γραφεία. Η ΝΔ απέδειξε πώς μπορεί να έχει το καλύτερα οργανωμένο κόμμα που απέδειξε τις δυνατότητές του.

Αυτό ήταν έκπληξη και για μένα! Πάμε λοιπόν. Το μπλε είναι το χρώμα της σημαίας, του ουρανού, της θάλασσας, της ελπίδας και το χρώμα που ενώνει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Από αύριο ξεκινά σκληρή δουλειά για να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά».