Εκλογές 2023 – Τσίπρας: «Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του κόμματος»
Τηλεόραση

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: «Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του κόμματος»

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: «Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του κόμματος»

Αγκαλιές και χειροκροτήματα στην Κουμουνδούρου

Από το σπίτι του είδε ο Αλέξης Τσίπρας τα αποτελέσματα των εκλογών μαζί με την οικογένειά του και στη συνέχεια πήγε στα γραφεία τους στην Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς προχώρησε σε δηλώσεις μετά την συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την πτώση του κόμματός του.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα χιλιάδες μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν την εκλογική μάχη με αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια.

Ήταν η πιο δύσκολη και όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ. Υπό τις συνθήκες που διεξήχθη αυτή η αναμέτρηση, η ψήφος τους δεν ήταν δεδομένη.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση αλλά έχουμε υποστεί μια σκληρή εκλογική ήττα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για την κοινωνία και τη δημοκρατία. Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων σε συνδυασμό με το κόμμα του Μητσοτάκη εκπέμπει ένα σήμα κινδύνου για τον κάθε πολίτη. Για αυτή την εξέλιξη έχει ευθύνη η ΝΔ που μετέφερε το πεδίο της αναμέτρησης σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα.

Αυτή η νέα κατάσταση απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ νηφάλια εκτίμηση, ενότητα και γρήγορες αποφάσεις για τις αλλαγές. Να συναντηθούμε και πάλι με τις αξίες μας. Να ανανεώσουμε το στελεχικό μας δυναμικό από την κορυφή μέχρι τη βάση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέες ανθρώπους.

Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά. Να σταθούμε στο ύψος του ρόλου μας που παρά την ήττα μας μάς ανέθεσαν οι πολίτες με τις ψήφους τους.

Ο χρόνος για να δουλέψουμε μεθοδικά για την ανασυγκρότησή μας δεν είναι απεριόριστος!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός κύκλος! Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με υπερηφάνεια.

Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του κόμματος».