Έξαλλος ο Μικρούτσικος με EBU – Ισραήλ, κατακεραύνωσε την Ελλάδα: «Έχεις σκηνή που θέλει Μπεν Χουρ και τι είχαμε εμείς; Ένα μαντιλάκι;»
Τηλεόραση

Έξαλλος ο Μικρούτσικος με EBU – Ισραήλ, κατακεραύνωσε την Ελλάδα: «Έχεις σκηνή που θέλει Μπεν Χουρ και τι είχαμε εμείς; Ένα μαντιλάκι;»

Έξαλλος ο Μικρούτσικος με EBU – Ισραήλ, κατακεραύνωσε την Ελλάδα: «Έχεις σκηνή που θέλει Μπεν Χουρ και τι είχαμε εμείς; Ένα μαντιλάκι;»

Ο μουσικός διατήρησε την ίδια αυστηρή άποψη που είχε για τον διαγωνισμό και την Ελλάδα θεωρώντας εαυτόν δικαιωμένο για τις απόψεις του

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ήταν ο επίτιμος σχολιαστής των όσων έγιναν στη Eurovision στο Χαμογέλα και πάλι. Μάλιστα η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε έκκληση να γίνει μέλος κάθε ελληνικής επιτροπής Eurovision καθότι ειδήμων.

«Πρέπει να μπει από την ΕΡΤ και να συμμετέχει στις αποφάσεις, το συζητάμε κάθε χρόνο και δεν γίνεται ποτέ» είπε η παρουσιάστρια.

Ο ίδιος πάλι δήλωσε ευτυχής που κάθισε δίπλα στον Βασάλο!

Σκανδαλώδης η Eurovision!

Η βραδιά του 68ου διαγωνισμού είχε ανατροπές, σκάνδαλα και πολλές φορές δίχασε.

Η Ελλάδα, την οποία εκπροσώπησε η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι» κατέκτησε την 11η θέση με 126 βαθμούς, ενώ η Κύπρος με τη Silia Kapsis και το Liar στη 15η θέση.

Μεγάλος νικητής ήταν το Νemo με την Ελβετία ενώ τη  δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι Rim Tim Tagi Dim, που συγκέντρωσε 547 βαθμούς, και τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το Teresa & Maria με 453 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής βγαίνει 50% από την ψηφοφορία των επιτροπών των χωρών και 50% από το τηλεοπτικό κοινό.

Αναλυτικά η επιτροπή της χώρας μας αποφάσισε να δώσει: 1 βαθμό στην Σουηδία, 2 στην Ουκρανία, 3 στο Λουξεμβούργο, 4 στην Αρμενία, 5 στην Γερμανία, 6 στην Πορτογαλία, 7 στην Γαλλία, 8 στην Ιταλία, 10 στην Κύπρο και τους 12 βαθμούς στην Ελβετία.

Έξαλλος ο Μικρούτσικος για το Ισραήλ: «Έπρεπε να λείπει»

«Να είστε ευχαριστημένοι να πιάσουμε το 10 είχα πει για τη Μαρίνα.

Θεωρώ ότι το χθεσινό γεγονός ήταν το καλύτερο που έχουμε δει από όλες τις απόψεις αλλά και τεχνολογικά, περισσότερο και από άλλα μουσικά event στον κόσμο.

Οι συμμετοχές ήταν αναβαθμισμένες, ήταν και ποιοτικότερο και απόψεις ξεκάθαρες με μια EBU που έμπαζε νερά από παντού είτε για αυτή την πολιτική ουδετερότητα που πρώτη έχει καταργήσει και που ήταν υπέρ κάποιων. Μόνο πολιτική ουδετερότητα δεν επέβαλε.

Είπε κάποιος για Ισραήλ και Χαμάς. Όχι, είναι Ισραήλ και ο λαός της Παλαιστίνης γιατί αυτός βομβαρδίζεται. Αυτή τη στιγμή έχουμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, γυναικόπαιδα. Έχουμε ένα κίνημα υπέρ του Ισραήλ που πρέπει να συζητήσουμε.

Οι επιτροπές ψήφισαν την Ελβετία αλλά ο κόσμος ψήφισε το Ισραήλ σε μια Ευρώπη που πάει προς την άκρα δεξιά.

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να λείπει το Ισραήλ. Αν θες να έχεις ουδετερότητα, φέρε και τους Ρώσους και τους Παλαιστίνιους και κάνε εκεχειρία.

Με τον κόσμο να γιουχάρει και να βάζω κονσέρβα χειροκροτήματα, κάτι συμβαίνει» ανέφερε σε υψηλούς τόνους.

Σχολιάζοντας το Νemo είπε:

«Έχει ήθος. Αν τον ψήφιζα, ο τρόπος που ευχαριστούσε χωρίς να γλύφει ήταν ανταποδοτικός.

Είναι μουσικός, παίζει 5 όργανα, είναι ράπερ, γράφει τα τραγούδια του και τα ηχογραφεί. Είναι πολύ δημιουργικός. Το κομμάτι έχει ιδιαίτερα στοιχεία, έχει κάνει δύο “δάνεια”, από την Κάρμεν και τον Μότσαρτ. Όταν τον είδα και σκηνικά είπα μακράν ο πρώτος», σχολίασε.

Μικρούτσικος: «Ήμασταν χαμένοι από χέρι»

Δεν μπορώ το σύνδρομο του μετά Χριστόν προφήτη. Έχω λαλήσει από πριν και μάλιστα κόντρα στο κίνημα το αποθεωτικό στα social για τη Μαρίνα. Είχα πει μπράβο στην ΕΡΤ για την επιλογή της Μαρίνας αλλά είναι λάθος το κομμάτι.

Πιστεύω ότι η Μαρίνα αν έλεγε ένα νέου τύπου δημοτικό κομμάτι, με μια τετράφωνη χορωδία και παραδοσιακά όργανα και α καπέλα θα μιλάγαμε για την πρώτη τριάδα.

Μια τραγουδίστρια που δεν μπορεί να γεμίσει παρά μόνο με αισθαντικότητα τον χώρο. Η Κύπρια ήταν χορευτριάρα! Έχεις μία σκηνή που για να γεμίσει θέλει Μπεν Χουρ και τι είχαμε εμείς; Ένα μαντιλάκι;

Φτιάξαμε ένα τραγούδι που είναι κατασκευή και δεν είναι τραγούδι. Θέλανε να είναι Μάικλ Τζάκσον που δεν είναι. Ο Φωκάς το γύρισε στο μονοπλάνο και έγινε φτωχό. Ήμασταν χαμένοι από χέρι!» είπε.