Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν ήταν δική μου υπαιτιότητα που κόπηκε το Mega Καλημέρα! Αν έσκιζε από τηλεθέαση θα…»
Τηλεόραση

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν ήταν δική μου υπαιτιότητα που κόπηκε το Mega Καλημέρα! Αν έσκιζε από τηλεθέαση θα…»

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν ήταν δική μου υπαιτιότητα που κόπηκε το Mega Καλημέρα! Αν έσκιζε από τηλεθέαση θα…»

Όσα είπε στην Αθηναΐδα Νέγκα για τα αρνητικά σχόλια αλλά και το κόψιμο της πρωινής της εκπομπής

Καλεσμένη στην εκπομπή, Καλύτερα Αργά, βρέθηκε η Ελεονώρα Μελέτη και αναφέρθηκε τόσο στην πολιτική όσο και στο κομμάτι της τηλεόρασης.

Η παρουσιάστρια και υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές μιλά για τα σχόλια που δέχθηκε στο Twitter από χρήστες που έφεραν στην επιφάνεια ένα ρεπορτάζ για το πορνό.

Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε και για το Mega Καλημέρα αλλά και για τους συναδέλφους της που έμειναν επί της ουσίας δίχως εργασία.

«Έχω ένα ελάττωμα. Όταν μπαίνω να κάνω κάτι καινούργιο, μπαίνω με καλές προθέσεις. Έχουν συνοδευτεί από ανεξέλεγκτες καταστάσεις που δεν μπορούσα να φανταστώ. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Τι να φανταστώ; Ότι θα εργαλειοποιήσουν περιεχόμενο εκπομπών που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο; Υποτίθεται ότι όταν κάνεις ένα ρεπορτάζ να αναδείξεις τις πτυχές ενός κοινωνικού θέματος και μάλιστα με δημοσιογραφική έρευνα.

Γιατί έχει σοκ; Μιλάμε για μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων με πολλά σκάνδαλα από πίσω ανά εποχές. Όλοι δεν έχουν αναρωτηθεί τι και πώς; Ο Έλληνας είναι στην τρίτη θέση θέασης του πορνό. Θυμάμαι ότι ήμασταν τρίτη θέση και μάλιστα μεσημεριανές ώρες. Αυτό που σόκαρε τον Έλληνα είναι κάτι που αφορά να μάθεις πράγματα. Δεν με είχε σοκάρει αυτό το γύρισμα, ήταν η απόλυτη απομυθοποίηση. Θέλαμε να δούμε το κατασκεύασμα γύρω από το τελικό αποτέλεσμα που φέρνει τον Έλληνα στην τρίτη θέση θέασης. Στο γύρισμα που είχα πάει ήταν ζευγάρι στη ζωή. Εγώ regulation θα ήθελα να φέρω. Μιλάμε για μια τεράστια βιομηχανία! Οτιδήποτε έχει να κάνει με το σεξ μπορεί να είναι και σκοτεινό. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις που είχαμε στοχεύσει, ήταν οικειοθελώς! Παρακολουθούσαμε το backstage. Καλά τα πλάνα είναι δικά μας, από την εκπομπή. Δεν είναι κάποια δημοσιογραφική επιτυχία, έχει παίξει σε εκπομπή. Καταγράφαμε τα backstage γυρίσματος για να δεις ότι η πραγματικότητα απέχει. Έχω κάνει πιο σοκαριστικά ρεπορτάζ από αυτό. Όπως τα κοινωνικά πειράματα με την παιδοφιλία. Σε συνεννόηση με τις μητέρες πλησιάζαμε τα παιδιά τους και ήταν σίγουρες ότι τα παιδιά δεν θα ακολουθήσουν τον ξένο. Τέσσερα στα πέντε παιδιά θα μπορούσαν να φύγουν με τον κύριο με το σκυλάκι και το γλυκάκι. Αυτά γιατί δεν έχουν βγει από το συρτάρι αλήθεια; Πιστεύω ότι χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τις εκπομπές που θα χτυπήσουν στον συντηρητισμό κάποιων! Δεν ντρέπομαι για αυτό. Η εκπομπή αυτή ήταν που ευχαριστήθηκα περισσότερο.

Είχα την πολυτέλεια από ένα σημείο και έπειτα να επιλέγω πράγματα. Η εκπομπή, Χάσταγκ, ήταν μια περίοδος που ήθελα να κάνω και το κυνήγησα. Για αυτό πήγα και σε ένα μικρότερο κανάλι. Τα μεγαλύτερα κανάλια ήθελαν πιο συγκεκριμένα κόνσεπτ, ένιωθα ότι είχα κάνει τον κύκλο μου και εκεί που μου δόθηκε ο χώρος πήγα.

Την τελευταία εκπομπή την ευχαριστήθηκα παρά τις δυσκολίες. Η εκπομπή τελείωσε νωρίτερα και ξέρω ότι κάποιοι συνάδελφοι απολύθηκαν. Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι οι παρουσιαστές δεν αποφασίζουν για τον σταθμό. Δεν είναι δικής μου υπαιτιότητας ότι ολοκληρώθηκε η εκπομπή. Και το ότι ολοκληρώθηκε η εκπομπή νωρίτερα οδήγησε στο να λάβω την πρόταση για την πολιτική. Αν ήθελα να κατέβω υποψήφια στην Ευρωβουλή και ήταν η εκπομπή, θα μπορούσε να συνεχίσει με αντικατάσταση. Ενημερώθηκα μαζί με τους υπόλοιπους και δεν ήταν δικής μου υπαιτιότητας. Το ίδιο έγινε και πέρυσι με άλλο μοτίβο. Φέτος αποφασίστηκε, δεν έχω δύναμη και επιρροή στις αποφάσεις που παίρνουν πιο ψηλά, να γίνει αυτό κι αυτό. Αν έσκιζε από τηλεθέαση, δεν θα κοβόταν. Όταν ανακοινώθηκε η διακοπή της εκπομπής, έκανα τις κινήσεις που όφειλα να κάνω. Είτε να απορροφηθούν οι συνάδελφοι από άλλες εκπομπές ή να πληρωθούν το κάτι παραπάνω μέχρι να βρουν δουλειά».

Διαβάστε επίσης

Ελεονώρα Μελέτη: Βαρύ πένθος για την παρουσιάστρια