Ενημέρωση Πυροσβεστικής: «Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 περιοχές»
Τηλεόραση

Ενημέρωση Πυροσβεστικής: «Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 περιοχές»

Ενημέρωση Πυροσβεστικής: «Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 περιοχές»

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής

Πρωινή ενημέρωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, τονίζοντας πώς η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά δύσκολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη για να καταφέρουν να σβήσουν κάθε εστία φωτιάς που υπάρχει στις φλεγόμενες περιοχές.

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια μάχη και συνεχίζουν να επιχειρούν με ανανεωμένο προσωπικό σε όλα τα μέτωπα πυρκαγιών.

Στην πυρκαγιά που έχει εξελιχθεί στη Δ. Αττική και ξεκίνησε τη Δευτέρα στα Δερβενοχώρια, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από το πρώτο φως έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο εξελίσσεται στο κέντρο του νησιού στους οικισμούς Απόλλωνα και Λάερμα, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Επιχειρούν 86 πυροσβέστες και από αέρος 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται στην Αττική, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων, του Β. Αιγαίου και θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως 7 μποφόρ. Παραμένουμε όλοι σε επιφυλακή».

Παραμένουμε όλοι σε επιφυλακή, τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όσο και οι εμπλεκόμενες δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας».