Ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές 2023-24: Πότε κάνουν πρεμιέρα; Αναλυτικός οδηγός
Τηλεόραση

Ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές 2023-24: Πότε κάνουν πρεμιέρα; Αναλυτικός οδηγός

Ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές 2023-24: Πότε κάνουν πρεμιέρα; Αναλυτικός οδηγός

Πότε ξεκινάει η νέα τηλεοπτική σεζόν για τις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές;

Νωρίς θα ξεκινήσει και φέτος η νέα τηλεοπτική σεζόν για τις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, παρότι η προηγούμενη για πολλές τελείωσε περί τα μέσα ή τέλη Ιουλίου.

Οι ενημερωτικές εκπομπές είναι αυτές που και φέτος θα κάνουν νωρίς ποδαρικό και μάλιστα την προτελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ενώ τον Σεπτέμβρη οι πρεμιέρες θα διαδέχονται η μία την άλλη στον ψυχαγωγικό τομέα.

Δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό για το πότε -εκτός απροόπτου και εφόσον δεν αλλάξει δραματικά ο προγραμματισμός των καναλιών- θα ξεκινήσουν ή θα επιστρέψουν οι εκπομπές.

Ενημερωτικές εκπομπές

Με αλλαγές θα έρθουν οι ενημερωτικές εκπομπές στα κανάλια και συγκεκριμένα με «κομμένες» ζώνες και μετακινήσεις εκπομπών.

Έτσι, όπως ήδη σας έχουμε γράψει, «κόβεται» η πολύ πρωινή καθημερινή ζώνη 5-6 τόσο στο Open όσο και στον ΣΚΑΪ όπως φαίνεται και το ενημερωτικό πρόγραμμα θα ξεκινά στις 6 το πρωί με τις γνωστές εκπομπές που γνωρίζουμε.

Σάββατο 19 Αυγούστου

Πρώτος των πρώτων όπως και πέρσι θα κόψει το νήμα της νέας σεζόν το Σάββατο 19 Αυγούστου ο Γιώργος Αυτιάς στον ΣΚΑΪ. Το προανήγγειλε άλλωστε και ο ίδιος στο κλείσιμο της εκπομπής του πριν από μερικές εβδομάδες.

Δευτέρα 21 Αυγούστου

Στην ΕΡΤ, οι «Συνδέσεις» ήδη έχουν μπει σε τροχιά επιστροφής αφού η Χριστίνα Βίδου επέστρεψε από την άδειά της και έχει βγει ο Κώστας Παπαχλιμίντζος. Η εκπομπή όμως θα κάνει επίσημα πρεμιέρα για τη νέα σεζόν αρκετά νωρίς, την 21η Αυγούστου όπως έχει ανακοινωθεί.

Τετάρτη 23 Αυγούστου

Νωρίς νωρίς και η επιστροφή του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο που φέτος θα κάνει πρεμιέρα μεσοβδόμαδα, δηλαδή την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 4 το απόγευμα όπως προανήγγειλε και το σχετικό τρέιλερ.

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Αρκετές είναι οι εκπομπές που μπαίνουν στο παιχνίδι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Έτσι επιστρέφει η «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους βασικούς της παρουσιαστές, την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Ο βασικός κορμός του ενημερωτικού προγράμματος του ΣΚΑΪ, δηλαδή το «Σήμερα» με Οικονόμου – Παυλόπουλο και οι «Αταίριαστοι» Ντσούνος-Κούτρας ξεκινά την ίδια μέρα.

Μάλιστα οι Αταίριαστοι αλλάζουν ώρα αφού μετακινούνται στις 10 το πρωί αντί για τις 12 που τους βλέπαμε φέτος.

Όσο για τους κεντρικούς παρουσιαστές του «Ώρα Ελλάδος» στο Open, Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη θα επιστρέψουν και αυτοί στις θέσεις τους στις 28 Αυγούστου.

Σεπτέμβριο φαίνεται θα επιστρέψει ο Γιώργος Παπαδάκης για 33η χρονιά με το «Καλημέρα Ελλάδα» όπως τουλάχιστον δηλώθηκε στην τελευταία εκπομπή της σεζόν.

Σε εκκρεμότητα είναι και το Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου να έχει ανανεώσει το ραντεβού της για Σεπτέμβρη.

Ψυχαγωγικές εκπομπές

Το μεγάλο στοίχημα των καναλιών είναι φυσικά η ψυχαγωγία. Πότε θα κάνουν πρεμιέρα φέτος οι ψυχαγωγικές εκπομπές και ειδικά στη ζώνη 10-1 όπου θα δούμε και πολλές αλλαγές;

Τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά αφού αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι θα έχουμε νέες εισόδους και στο καθημερινό πρόγραμμα αλλά κυρίως το Σαββατοκύριακο.

Έτσι η Ελένη Τσολάκη μετακινείται στις καθημερινές, ο Κώστας Τσουρός αποκτά εκπομπή στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου στο Mega, ενώ στην ίδια ζώνη του ΑΝΤ1 όμως εισέρχεται πιθανότατα η Μπέττυ Μαγγίρα.

Νέα είσοδος όμως και η Κατερίνα Ζαρίφη τις καθημερινές το μεσημέρι.

Επίσης μελετάται αν η εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη θα ξεκινά στις 8 όπως και παλιότερα αντί για τις 9 που τη βλέπαμε φέτος.

Τέλος έχουμε αλλαγή ζώνης για τη Φαίη Σκορδά που πλέον μετακινείται στη ζώνη 12-2 αλλά και για το Πρωίαν σε είδον στην ΕΡΤ που μετακινείται από το μεσημέρι στη ζώνη 10-1.

Παρότι ακόμα δεν είναι τίποτα επίσημο, όπως φαίνεται, μεγάλο μέρος των ψυχαγωγικών εκπομπών θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Super Κατερίνα, Ελένη Τσολάκη, Happy Day, Πάμε Δανάη, Mega Καλημέρα, Breakfast @Star αλλά και το Πρωινό και το Πρωίαν σε είδον φαίνεται να οδηγούνται σε αυτή την ημερομηνία.

Δυο μέρες νωρίτερα, στις 9 Σεπτεμβρίου πιθανόν να κάνει πρεμιέρα η Σίσσυ Χρηστίδου που ίσως ανοίξει και τη σεζόν.

Φαίη Σκορδά, Ναταλία Γερμανού και Ελένη Μενεγάκη, αν τηρήσουν την παράδοση, θα κάνουν πρεμιέρα τελευταίες.

Μένει να δούμε πότε θα είναι έτοιμες και οι ομάδες των νέων εκπομπών ώστε να παρουσιαστούν μέσα στον Σεπτέμβριο.