ERTFLIX: Καινοτομεί με ακουστική περιγραφή εικόνας και υπότιτλους
Τηλεόραση

ERTFLIX: Καινοτομεί με ακουστική περιγραφή εικόνας και υπότιτλους

ERTFLIX: Καινοτομεί με ακουστική περιγραφή εικόνας και υπότιτλους

Η πρώτη πλατφόρμα streaming με περιεχόμενο για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής

Μια νέα καινοτόμα υπηρεσία για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής εισάγει για πρώτη φορά η δημόσια τηλεόραση στο ERTFLIX.

Η νέα κατηγορία της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ «Προσβασιμότητα για Όλους» περιλαμβάνει προγράμματα με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία και προγράμματα με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική streaming πλατφόρμα παρέχει υπηρεσίες προσβασιμότητας για όλους με περιεχόμενο που θα ανανεώνεται διαρκώς.

Έτσι για τα άτομα με οπτική αναπηρία είναι ήδη διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, προγράμματα με ακουστική περιγραφή εικόνας, όπως και προγράμματα με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Μάλιστα, το περιεχόμενο αυτό φέρει ειδική σήμανση, ώστε να γίνεται εύκολα και γρήγορα αντιληπτό από τους φίλους του ERTFLIX με προβλήματα όρασης, αλλά και ακοής.

Αυτή τη στιγμή, στα προγράμματα με ακουστική περιγραφή και τη σήμανση AD έχει «ανέβει» η συγκλονιστική σειρά της ΕΡΤ «Το βραχιόλι της φωτιάς», καθώς και το επεισόδιο «Επικίνδυνη αναπηρία» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Επικίνδυνες».

Υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους και τη σήμανση CC έχουν πολλές σειρές της ΕΡΤ, μεταξύ αυτών το «Κάνε ότι κοιμάσαι», «Αγάπη Παράνομη», «Ο όρκος ΙΙ», «Μια νύχτα του Αυγούστου», καθώς και συναρπαστικά ντοκιμαντέρ.