Eurovision 2024: Αποβάλλεται οριστικά ο Ολλανδός εκπρόσωπος;
Τηλεόραση

Eurovision 2024: Αποβάλλεται οριστικά ο Ολλανδός εκπρόσωπος;

Eurovision 2024: Αποβάλλεται οριστικά ο Ολλανδός εκπρόσωπος;

Τι συνέβη;

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Ολλανδός εκπρόσωπος, Joost Klein, δεν έκανε τις πρόβες του λίγο πριν από τον μεγάλο τελικό.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το Λουξεμβούργο δόθηκε πάσα στο Ισραήλ έναντι της Ολλανδίας σύμφωνα με το πώς θα εμφανίζονται οι χώρες.

Η EBU ανέφερε μέσα από ανακοίνωσή της ότι η Ολλανδία σταματάει τις πρόβες μέχρι νεοτέρας αφού έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Η OGAE Greece που βρίσκεται στην πηγή των πληροφοριών αναφέρει στο site της ότι: «Ο Joost Klein έκανε unfollow στον επίσημο λογαριασμό του Διαγωνισμού της Eurovision στο Instagram. Φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αποχώρησης (οικειοθελώς) ή αποβολής από την EBU. Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Aran Bade επιβεβαίωσε (στο ‘Χ’) ότι το κανάλι Avrotros προέβη στο παρακάτω σχόλιο: “Αληθεύει ότι υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη σχετικά με ένα συμβάν. Περιμένουμε την έκβαση της έρευνας, οπότε δεν θα κάνουμε άλλα σχόλια μέχρι τότε”».

Το Twitter έχει πάρει φωτιά και τα έχει βάλει με την EBU αφού θεωρεί ότι υποστηρίζει με τον τρόπο της την γενοκτονία που γίνεται στην Παλαιστίνη υποστηρίζοντας φανερά το Ισραήλ.

Μάλιστα, επισημαίνουν τις χώρες που έχουν αποκλειστεί ή έχουν λάβει «ποινές» που έδειξαν ξεκάθαρα την στήριξή τους στην Παλαιστίνη.

Ο Joost Klein στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τον Β’ Ημιτελικό όταν μιλούσε η Ισραηλινή εκπρόσωπος έκρυψε το πρόσωπό του δείχνοντας φανερά τη στάση του.

Φαίνεται ότι αυτό του στοίχισε, όπως και στο Βέλγιο που αποκλείστηκε όταν το αντίστοιχο κανάλι έβγαλε μήνυμα κατά της γενοκτονίας.

Τα σχόλια του Twitter

Διαβάστε επίσης

Μαρίνα Σάττι: Η απίστευτη ομοιότητα με τον αδελφό της – «Δεν έχω καμία αμφιβολία. Ξέρω ποια είναι και τι μπορεί να κάνει!»