Eurovision: Η «μυστική» ιδέα της λύρας στο Number One και η κίνηση που «πρόδωσε» την πρωτιά του
Τηλεόραση

Eurovision: Η «μυστική» ιδέα της λύρας στο Number One και η κίνηση που «πρόδωσε» την πρωτιά του

Eurovision: Η «μυστική» ιδέα της λύρας στο Number One και η κίνηση που «πρόδωσε» την πρωτιά του

Όσα αποκάλυψε ο Φωκάς Ευαγγελινός και η Ναταλία Γερμανού

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται για την Eurovision, με τη Μαρίνα Σάττι να είναι η καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό.

Με αφορμή την παρουσίαση του τραγουδιού της, η εκπομπή Eurovision σε είδον φέρει μνήμες από παλαιότερες συμμετοχές αλλά και άγνωστες ιστορίες.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός που βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό αποκάλυψε ότι η λύρα στο τραγούδι Number One ήρθε ξαφνικά όταν βαριόταν να βλέπει απλά χορογραφία.

«Βαριέμαι, βαριέμαι, βαριέμαι. Δεν μπορούσα να βλέπω συνέχεια την ίδια χορογραφία και κάπως έτσι σκέφτηκα την λύρα. Είναι η πρώτη φορά που το λέω».

Η Ναταλία Γερμανού μίλησε στην εκπομπή και γύρισε πίσω στο μακρινό 2005 και την ημέρα του μεγάλου τελικού της Eurovision.

Θυμόταν τη στιγμή της βαθμολογίας και πώς το Number One κατάφερε ξαφνικά να ανέβει στα ουράνια ενώ στην αρχή ήταν αρκετά χαμηλά.

Μάλιστα, αποκάλυψε και την άγνωστη ιστορία πίσω από τη στιγμή της νίκης που το κατάλαβαν λίγα λεπτά πριν από μια κίνηση του floor manager.

«Τη βραδιά εκείνη στον Κίεβο δεν θα το ξεχάσω. Περάσαμε από ένα rollercoaster συναισθημάτων. Όλοι όσοι ήμασταν εκεί! Δεν ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι θα κερδίσουμε. Στην αρχή ήμασταν χαμηλά και από ένα σημείο και μετά έπεσαν βροχή τα 10άρια και τα 12αρια. Άρχισε να χτυπάει η καρδιά μου σαν τρελοί, να μου στέλνουν μήνυμα από Ελλάδα και να λένε “είμαστε στο σαλόνι και ουρλιάζουμε”. Λίγο πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, όρμησε ο floor manager και είπε στην Έλενα Παπαρίζου “Πρέπει να έρθεις μαζί μου”. Ένα λεπτό πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, ξέραμε ότι είχαμε βγει πρώτοι».

Διαβάστε επίσης

Eurovision σε είδον: Ο Φωκάς Ευαγγελινός αποκαλύπτει για το τραγούδι της Σάττι – «Ό,τι μπορούν να σκεφτούν, να μην το σκεφτούν!»