Eurovision – Σφοδρές αντιδράσεις μετά το δημοσίευμα για την ΕΡΤ: «Θα μετανιώσετε μια μέρα γιατί…» – Η ανάρτηση Κοκλώνη
Τηλεόραση

Eurovision – Σφοδρές αντιδράσεις μετά το δημοσίευμα για την ΕΡΤ: «Θα μετανιώσετε μια μέρα γιατί…» – Η ανάρτηση Κοκλώνη

Eurovision – Σφοδρές αντιδράσεις μετά το δημοσίευμα για την ΕΡΤ: «Θα μετανιώσετε μια μέρα γιατί…» – Η ανάρτηση Κοκλώνη

Η ανάρτηση Κοκλώνη για την εμπλοκή της ΕΡΤ στο Fame Story, η απάντηση του ΡΙΚ και ο κανονισμός της ΕΒU

Έντονη συζήτηση έφερε στη Super Κατερίνα το θέμα της Eurovision μετά το δημοσίευμα των Νέων για μια φερόμενη δήλωση του Κωνσταντίνου Ζούλα για τη φετινή βαθμολογία της Ελλάδας στην Κύπρο και την απάντηση του προέδρου της ΕΡΤ στο δημοσίευμα.

Το έγγραφο που «καίει» τον πρόεδρο της ΕΡΤ

Αρχικά παρουσιάστηκε το έγγραφο που διαβίβασε ο Κύπριος πρέσβης στην Ελλάδα στις κυπριακές πολιτειακές Αρχές όπου αναφέρεται τι ειπώθηκε με τον Κωνσταντίνο Ζούλα στη συνάντησή τους την 21η Φεβρουαρίου.

Σε αυτό ο κ. Αυγουστίδης γράφει ότι στη συνάντησή του ο κ. Ζούλας «τόνισε ότι όσον αφορά στη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision, η ΕΡΤ αναπόφευκτα δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην Κύπρο, καθότι η επιλογή του φετινού τραγουδιού απορρίφθηκε το 2023 από την κριτική επιτροπή της Ελλάδας».

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε ο κανονισμός της ΕΒU, που είναι γνωστός και ορίζει για τις κριτικές επιτροπές κάθε χώρας ότι πρέπει να είναι ανεξάρτητες και χωρίς εξωτερικές επιρροές όταν αποφασίζουν για τη βαθμολογία τους, η οποία κοινοποιείται πρώτα στην ΕΒU.

Το θέμα σχολιάστηκε και στην Κύπρο στο ΡΙΚ, όπου ο υπεύθυνος της κυπριακής αποστολής ανέφερε ότι αν ισχύει το δημοσίευμα αποτελεί παραβίαση των κανονισμών της ΕΒU.

«Οι σχέσεις ΡΙΚ – ΕΡΤ είναι πολύχρονες και δεν προσωποποιούνται. Αν ισχύει κάτι τέτοιο ίσως πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Το περσινό 4άρι δεν συσχετίζεται, τώρα δεν έχει γίνει κάτι ακόμη. Ας μην τα συνδέσουμε» ανέφερε.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Γιώργος Παπαδόπουλος όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

«Αψυχολόγητο. Αντί να επικεντρωθούν τα πάει η Ελλάδα καλά λέει ότι δεν θα δώσει βαθμό; Θα μετανιώσετε μια μέρα γιατί όλες οι γειτονικές χώρες στηρίζουν η μία την άλλη και φέτος θα είναι δύσκολα».

Στον ίδιο τόνο και πιο αυστηρός ο Γιάννης Πουλόπουλος προέτρεψε τον κόσμο να μην ψηφίσει ώστε να τιμωρήσει την ΕΡΤ. «Θα ψηφίσουμε ό,τι γουστάρουμε και κανένας δεν θα μας το επιβάλλει».

Ο περσινός συμμετέχων της Κύπρου που πήρε 4 από την ελληνική επιτροπή, Άντριου Λάμπρου, μίλησε στην εκπομπή και είπε ότι «όταν έχει να κάνει με μουσική μπορούν να έχουν άποψη, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

Αλλά και ο Ζερόμ Καλούτα που θα συμπαρουσιάζει τη Eurovision μίλησε για το δημοσίευμα των Νέων: «Έχουμε τσακωθεί; Δεν αρέσει το τραγούδι; Γιατί έχει προαποφασιστεί αυτό; Εμένα με ξαφνιάζει αλλά δεν το καταλαβαίνω πάρα πολύ, γιατί το συζητάμε όλο αυτό».

ΡΙΚ-ΕΡΤ: Η κόντρα που ξεκίνησε από το Fame Story

Η κόντρα της ΕΡΤ με το ΡΙΚ όμως είχε ξεκινήσει από πέρσι όπως θύμισε η εκπομπή, όταν το ελληνικό κρατικό κανάλι μπλόκαρε την επιλογή του υποψήφιου της Κύπρου από το Fame Story.

Πέρσι όπως θα ακούσετε, η ΕΡΤ έστειλε επίσημη ένσταση στην EBU να μπλοκάρει την επιλογή του ΡΙΚ να στείλει στον διαγωνισμό τον νικητή του Fame Story που θα μεταδιδόταν και στις δύο χώρες. Έτσι επιλέχθηκε ο Άντριου Λάμπρου με απευθείας ανάθεση.

Μάλιστα ο Νίκος Κοκλώνης έκανε και πρωινό στόρι για το θέμα: